Hamarosan a Disney+ kínálatában is elérhető lesz a könnyed borzongással kecsegtető Kísértetkastély

A sztárparádéval érkező Kísértetkastély július 27-én landolt a magyar mozikban, és meglehetősen vegyes fogadtatásban részesült mind a kritikusok, mind a nézők részéről. A Justin Simien rendezte alkotás elvileg remake, noha cselekményében nem sok köze van a 2003-as, Eddie Murphy főszereplésével készült Elvarázsolt kastélyhoz. A két film közös pontja a címeikben is felbukkanó kastély, amelybe valamilyen oknál fogva több száz szellem szorult be.

A történet szerint Gabbie, az egyedülálló anya (Rosario Dawson) és kilencéves fia, Travis egy kastélyba költöznek a mocsaras Louisiana államban, New Orleanstól nem messze. Az olcsón megkaparintott kúriát azonban szellemek lakják, nem is egy, amelyektől érthető módon mihamarabb próbálna szabadulni a csonka család. Ezért a helyi paphoz (Owen Wilson) fordulnak segítségért, aki figyelmükbe ajánlja Bent, az özvegy fizikust (LaKeith Stanfield), aki végül csapatot verbuvál a paranormális jelenségek elűzésére.

A film a műfajok keverésével próbálkozik – egyfajta családi horror-vígjáték lenne 12-es karikával -, az már más kérdés, hogy mekkora sikerrel teszi mindezt. Mindenesetre a mozik után hamarosan a kisképernyőn is bizonyíthat, a Disney+ ugyanis bejelentette, hogy a Kísértetkastély október 4-én kerül be a platform kínálatába.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét