A kis hableány a múlt hét folyamán futott be a Disney+ kínálatába, és a támadások ellenére rengeteg nézők vonzott a képernyők elé.  

Május végén startolt el a mozikan a Disney legújabb élőszereplős alkotása, A kis hableány, amely világszerte nagy médiavisszhangot váltott ki, egyrészt az Arielt alakító Halle Bailey bőrszíne, másrész a politikai korrektség jegyében átírt dalok miatt. A Rob Marshall által rendezett produkció az amerikai mozikban szépen rajtolt el, a világ többi táján azonban nem robbantott kasszát (többek közt nálunk sem), de ez is elegendő volt ahhoz, hogy egy hét alatt nagyobb összbevételt produkáljon a mozikban, mint az 1989-ben bemutatott animációs mese (hazánkban 1990 decemberében jelent meg).

Az élőszereplős Disney produkció közel 300 millió dollárral a nyár öt legnagyobb bevételt hozó filmje lett az USA-ban, és 570 millió dollárt termelt világszerte. A Mickey egeres stúdió most arról adott hírt, hogy A kis hableányt az első öt napban 16 millióan nézték meg a Disney+ streamingszolgáltatón, amivel a legjobb premiert produkálta a Hókusz pókusz 2. óta, amely tavaly szeptemberben debütált a platformon.

Az 1989-es A kis hableány az azonos című Andersen-mesén alapul, ugyanakkor alaposan átírták a sztorit, különösen annak fináléját (a főhős a végén a habokba veti magát, öngyilkos lesz).

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét