Még nagyon az elején járnak, de annyi már biztos, hogy a Harry Potter-sorozat nagyobb részletességében igyekszik feltárni a J. K. Rowling által teremtett varázsvilág csodáit. 

Áprilisban valóságos bombaként robbant a hír, hogy újra kinyílik a Roxfort kapuja, és jön a Harry Potter-sorozat. Állítólag egy évad egy adott könyvet fog majd feldolgozni, bár ennek kicsit ellentmondani látszik, hogy Casey Bloys, az HBO és a Max tartalomfelelős vezetője szerint egy évtizedre terveznek a sorozattal. A jól ismert szereplőket új színészek fogják alakítani, azt viszont nem tudni, hogy az eredeti filmsorozat színészei közül lesz-e majd olyan, akinek visszatérőként örülhetnek a nézők.

A bejelentés óta nem sok új információ érkezett a sorozat háza tájáról, amiben minden bizonnyal az írók és színészek sztrájkja is közrejátszik, a napokban azonban megszólalt a sorozat producere, David Heyman, aki mind a nyolc HP-filmben közreműködött.

Heyman a Total Film magazinnak adott interjújában arról beszélt, hogy a fejlesztés korai szakaszában járnak, olyannyira, hogy még egy írót sem szerződtettek. „De remélhetőleg valami nagyon különleges lesz, és lehetőségünk lesz látni a könyveket, és élvezni a sorozatot, amely mélyebben belemegy majd a könyvekbe”– fogalmazott a producer.

harry potter sorozat
(Fotó: Warner Bros.)

Habár ez elég jó hír, sokkal okosabbak nem lettünk tőle. A mindenkit érdeklő kérdésre pedig, hogy mikor érkezhet a sorozat, természetesen még nem érkezett konkrét válasz, az előrejelzések szerint azonban 2025-ben vagy 2026-ban lehet rá számítani. A HP-szériáról egy korábbi cikkünkből bővebben is tájékozódhatsz.

Heyman egyébként a Timothée Chalamet főszereplésével készült Wonka film producere is, amely Roald Dahl Karcsi és a csokigyár című 1964-es regényének csokimániásáról fog szólni, és a karácsonyi időszakban, december 14-én érkezik a magyar mozikba.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét