Egy újságíró földönkívüli lény maradványnak tűnő múmiákat mutatott be a mexikói parlament előtt – az idegenek azonban nem mindenkit győztek meg a valódiságukról. 

Jaime Maussan újságíró gondolt egy merészet, és beszambázott a mexikói kongresszus rendkívüli ülésére, hogy bemutasson két testet, amelyek állítása szerint nem részei a földi evolúciónak, DNS-ük egyharmada ugyanis „ismeretlen”. A lelkes ufóvadász elmondása szerint a múmiákra a perui Nazca sivatagban találtak rá, és körülbelül ezer évesek lehetnek. A férfi mindezt eskü alatt vallotta.

Maussan állítását többen is szkeptikusan fogadták, és nem csak azért, mert semmilyen tudományos szakképesítéssel nem rendelkezik: 2015-ben a férfi egy gyermek múmiájáról vallotta, hogy a Földön kívülről származik, 2018-ban pedig újabb idegennek mondott holttestekkel rukkolt elő, amelyek ugyancsak nem ufók voltak.

A szóban forgó két testet egyébként még 2017-ben fedezték fel, és a perui főügyészség előtt is be lettek mutatva, ahol a szakértők csupán „nemrégiben legyártott babáknak” titulálták őket.

Tudományos szempontból kétségkívül sokkal érdekesebb, hogy a James Webb űrtávcső nemrégiben valóban a Földön kívüli élet jeleire bukkanhatott egy távoli égitesten: szén-dioxid és metán nyomait mutatta ki a K2–18 b jelű exobolygón, és ami ennél is érdekesebb, hogy dimetil-szulfidot is észlelt a műszer, amit a Földön kizárólag élőlények termelnek.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét