Hamarosan a mozikba kerül Scorsese újdonsága, a Megfojtott virágok, amely az olajból hirtelen meggazdagodott, majd váratlanul lemészárolt oszázs indiánok tragédiáját mutatja be. 

Martin Scorsese legutóbbi műve a 2019-ben bemutatott, Az ír című gengszterfilm volt, ami a Netflixre érkezett, de egy ideig a mozik is vetítették. Az Oscar-díjas olasz-amerikai filmrendező ezúttal is egy igaz történeten alapuló alkotást hozott, amely David Grann amerikai újságíró azonos című, 2017-ben megjelent regényén alapul, amit a megjelenése évében a Time magazin a tíz legjobb ismeretterjesztő könyv közé sorolt.

A történet az 1920-as évekbe repít minket vissza az oszázs indiánok földjére, Észak-Amerikába. A cselekmény a rejtélyes körülmények között meggyilkolt indián törzs tagjai körül bonyolódik, akiket azután mészároltak le, hogy kiderült: az általuk lakott föld dúskál az olajban. A történtek súlyát jól jelzi, hogy lényegében ennek az ügynek a kapcsán alakult meg a ma ismert FBI.

Scorsese ezúttal sem bízta a véletlenre: a főbb szerepekben Leonardo DiCaprio és Robert De Niro lesz látható, akik külön-külön gyakran szerepeltek a rendező korábbi filmjeiben, de felbukkan még Lily Gladstone (Egyes nők), Brendan Fraser (A múmiaA bálna), Jesse Plemons (Az ír), Tantoo Cardinal (Wind River – Gyilkos nyomon) és John Lithgow (Cliffhanger – Függő játszma) is.

A Megfojtott virágok már előre az ősz egyik legnagyobb mozis szenzációjának ígérkezik, a premier október 19-én esedékes, később pedig az Apple TV+ -on lesz látható.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét