A színészek és forgatóönyvírók sztrájka miatt a Beetlejuice 2 munkálatai is szünetelnek, de Tim Burton szerint a szereplőgárdának csak „másfél napra” van szüksége a forgatás befejezéséhez.

Már évek óta tervezték a filmes szakmában, hogy készüljön egy második rész is Tim Burton 1988-ban bemutatott klasszikusából, a Beetlejuice-ból, idén áprilisban pedig hivatalosan is megerősítették a folytatást. Az első rész története szerint Barbara (Geena Davis) és Adam Maitland (Alec Baldwin) haláluk után szellemként visszatérnek szeretett házukba, ahol már egy másik család éli a mindennapjait. A nyugalomra vágyó házaspár minden eszközt bevet, hogy elüldözze onnan a fura szerzeteket, de egész egyszerűen túl kedvesek a rémisztgetéshez, ezért egy meglehetősen veszélyes alaktól, Beetlejuice-tól (Michael Keaton) kérnek segítséget.

Hálás vagyok azért, amink van. Szó szerint másfél nap [van hátra]. Tudjuk, mit kell tennünk. 99%-ban készen van” – mondta Tim Burton az Independentnek a Beetlejuice második részéről. A bemutatót eredetileg 2024. szeptember 6-ára tűzték ki a tengerentúli mozikban, és szerencsére nem is hallani arról, hogy a sztrájkok miatt esetleges csúszásokkal kellene számolni – ellentétben olyan szuperprodukciókkal, mint a Dűne 2. része vagy a James Bond esélyesnek tartott Aaron Taylor-Johnson főszereplésével érkező Kraven, a vadász.

Beetlejuice 2

Hogy pontosan miről fog szólni a második rész, nem tudni, az viszont biztos, hogy Michael Keaton visszatér a címszereplő Beetlejuice szerepében, akárcsak Catherine O’Hara Delia Deetz-ként, Lydia Deetz karakterét pedig ezúttal is Winona Ryder fogja megformálni. Emellett az új Sikoly-filmek és a Wednesday sztárja, a Balatonon hekkező Jenna Ortega is szerepet kapott a folytatásban, méghozzá Lydia Deetz lányaként. Tudjuk továbbá, hogy Monica Belucci Beetlejuice feleségeként lesz jelen, Justin Theroux Ortegához hasonlóan újoncként debütál a történetben, valamint az AntikrisztusA világítótorony és Az északi sztárja, Willem Dafoe is szerepelni fog a folytatásban.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét