Annyira nagyot megy a mozikban Az apáca folytatása, hogy egy hajszálnyival ugyan, de még Poirot szeánszát is sikerült leköröznie. 

A Démonok között univerzum gonosz apácájának ez volt a második hétvégéje a mozikban, de így is sikerült megelőznie a frissen debütált harmadik Poirot-filmet, a Szeánsz Velencébent. Az apáca második része összesen 14,7 millió dollárt hozott a tengerentúlon, ami 55 százalékos visszaesést jelent a nyitóhétvégéhez képest, így a Michael Chaves rendezte alkotás eddig 55,5 millió dollárt termelt Észak-Amerikában, globálisan pedig átlépte a 100 millió dolláros mérföldkövet. Egészen pontosan 158,8 millió dollárt keresett világszerte mindössze 10 nap leforgása alatt.

A második helyen a frissen debütált Hercule Poirot film végzett, amely nem sokkal maradt le a démoni alkotástól: 14,5 millió dollárt kasszírozott be a tengerentúlon, így némi jóindulattal döntetlennek is nevezhetnénk az állást. A nemzetközi színtéren pedig további 22,7 millió dollárt termelt a produkció, ami így összesen 37,2 millió dollár összbevételnél jár.

Bár a Szeánsz Velencében a várakozásoknak megfelelően indult, mindez továbbra is vérszegény teljesítmény egy szuperprodukcióhoz képest. A Hollywood Reporter jelentése szerint az új Poirot-mozinak főleg a fiatalokat sikerült bevonzania a mozikba, ugyanakkor elmaradtak az idősebb nézők, akik a film tervezett célközönségét adták volna. Ennek valószínűsíthető oka, hogy a filmben a horrorelemekkel sem spóroltak az alkotók.

apáca poirot
(Fotó: 20th Century Studios)

A dobogó harmadik fokára pedig a Bazi nagy görög lagzi 3. része álhatott fel, amelyben Portokalosék egy családi összejövetelre utaznak Görögországba, ahol mindenféle vicces kalamajkába keverednek.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét