A hűvös őszi napokon nagyon jól tud esni egy bögre forró, illatos fokhagymakrémleves, különösen, ha cheddar sajt is kerül bele.
Ha ősz, akkor krémlevesek! Ugyan a nyár még nem tud minket elengedni, továbbra is harminc fok körül jár a hőmérséklet, de nincs már messze a paplan alá bújós, igazi ősz sem, aminek elmaradhatatlan kellékei a forró krémlevesek – legalábbis nálunk biztosan. A műfaj egyik klasszikusa a fokhagymakrémleves, ami amellett, hogy isteni finom, még hasznos is, a fokhagyma ugyanis igazi csodaszer, így a hideg, őszi időben duplán ajánlott a fogyasztása.

Ez a recept végtelenül egyszerű, csupán néhány összetevőre és fél órára van szükséged az elkészítéséhez.
1 nagy fej fokhagyma
2 db burgonya
6 dl alaplé
2 dl tejszín
15 dkg cheddar sajt
só, bors
olívaolaj
A fokhagymagerezdeket és a burgonyát megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk, majd kevés olívaolajon megdinszteljük őket.
Felöntjük az alaplével, majd fedő alatt körülbelül 20 perc alatt megfőzzük.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd botmixer segítségével homogén állagúvá turmixoljuk.
Felöntjük a tejszínnel, majd visszarakjuk a tűzre, és pár perc alatt összeforraljuk.
Ha szükséges sózzuk, borsozzuk még, majd ha kész, lekapcsoljuk a lángot, bögrékbe merjük a levest, majd mindegyiket külön-külön bőségesen megszórjuk a lereszelt cheddar sajttal. Jó étvágyat!
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!