Már nézhető a mozikban a Szeánsz Velencében, ami nem kizárt, hogy nem az utolsó Poirot-film lesz Kenneth Branagh főszereplésével. 

Agatha Christie méltán érdemelte ki „a krimi koronázatlan királynője” címet, csak élete során művei mintegy 300 millió példányban keltek el, 1976-ban bekövetkezett halálakor pedig ő volt a történelem legkelendőbb regényírója. Könyveit előszeretettel varázsolták és varázsolják ma is mozgóképpé, melyek közül a leghíresebbek egyértelműen a David Suchet főszereplésével készült Poirot-filmek lettek, de ne feledkezzünk meg a kotnyeles, éles eszű és szemű vénkisasszonyról, Miss Marple karakteréről sem, akit több nagyszerű színésznő, például Margaret Rutherford, Angela Lansbury és Joan Hickson személyesített meg a filmekben.

Kenneth Branagh 2018-ban öltötte először magára Hercule Poirot szerepét Christie egyik leghíresebb regénye, a Gyilkosság az Orient expresszen legújabb filmes adaptációjában, majd 2021-ben befutott a Halál a Níluson feldolgozása is, ami bevétel szempontjából már lényegesen gyengébben muzsikált. Múlt csütörtökön pedig a horrorfilmeket idéző Szeánsz Velencében című film toppant be a mozikba, amely az írónő kevésbé ismert regényét, a Halloweent és halált dolgozza fel.

Christie unokája, James Prichard, aki az írónő hagyatékát is kezeli, valamint executive producerként a Kenneth Branagh-féle filmek felett is bábáskodik az Inverse-nek adott interjújában a feldolgozások jövőjéről ejtett pár szót.

Szeretnék még többet  ezekből a filmekből. Élvezem a folyamatot. Azt hiszem, egy hollywoodi film olyan közönséget vonz be, akiket máshogy nem igazán lehetne elérni. […] Szóval ha ez a film sikeres lesz, és Ken többet akar, és a 20th Century is többet akar, nagyon meglepődnék, ha nem jönne össze. Rengeteg történet van még. Dédnagymamám 33 egész estés Poirot-regényt írt. Rengeteg anyag közül lehet választani.”

A Szeánsz Velencében a II. világháború utáni Velencébe kalauzolja a nézőket, itt él a már nyugdíjas éveit töltő Poirot, aki régi jó barátja, Ariadne Oliver kérésére részt vesz egy fényűző, de kellőképpen kísérteties szeánszon, ahol aztán elszabadul a pokol.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét