Befutott az első kép a Roald Dahl The Twits című regényét adaptáló animációs meséhez, amely egy rendkívül rosszindulatú, ápolatlan házaspár történetét követi nyomon. 

A Netflix még 2021-ben vásárolta fel a kultikus angol gyerekkönyvíró, Roald Dahl örökségét, ezzel a streamingszolgáltató tulajdonába kerültek olyan történetek, mint a Karcsi és a csokoládégyár, a Boszorkányok, a Matilda vagy A fantasztikus Róka úr. Az adaptált történetek mellett természetesen azon művek megfilmesítési jogaival is rendelkezik a Netflix, amelyekből (még) nem készült mozgóképes feldolgozás, a streamingszolgáltató ráadásul nem csak filmekben és sorozatokban gondolkodik, hanem egy egyedi Roald Dahl univerzumot szeretne felhúzni, amelynek videójátékok és színdarabok is a részét képeznék.

A magyarul mindezidáig kiadatlan The Twits Mr. és Mrs. Twit történetét követi nyomon, akik finoman szólva sem egy álompár: tisztességtelenek, ápolatlanok, utálják egymást, mégis közösen vezetnek egy undorító és veszélyes vidámparkot, Twitlandiát. Végül az állatok fognak össze az álnok házaspár ellen, hogy megmentsék tőlük a várost.

A rendezői székben Katie Shanahan és Todd Demong foglalnak helyet, a 2016-os Zootropolis – Állati nagy balhé forgatókönyvírója, Phil Johnston pedig Meg Favreau-val karöltve dolgozik a szkripten. A The Twits gyerekkönyv adaptációja a tervek szerint valamikor 2025-ben debütál majd a Netflixen.

Roald Dahl the Twits

Szeptember 27-én pedig egy másik Roald Dahl-történet is érkezik a Netflixre, a The Wonderful Story of Henry Sugar, amelyet a képi világáról híres rendező, Wes Anderson jegyez. A rövidfilmben Ralph Fiennes mellett feltűnik Benedict CumberbatchDev PatelSir Ben Kingsley és Richard Ayoade is.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét