Az Énekesmadarak és kígyók balladája az eredeti trilógia előtt 64 évvel játszódik, és Snow elnök fiatalkorára összpontosít. 

Suzanne Collins 2010-ben A kiválasztott című regénnyel fejezte be Az éhezők viadala-trilógiát, majd 2020-ban egy előzményregényt is kiadott a történethez Énekesmadarak és kígyók balladája címmel. A sztori középpontjában a 18 éves Coriolanus Snow áll, akinek mentorként kell helyt állnia a tizedik Éhezők Viadalán, csakhogy nincs könnyű dolga, ugyanis a zűrös 12. körzet lány kiválasztottjából kell győztest faragnia. Snow-nak ráadásul különösen fontos a győzelem: ezzel szeretné visszaszerezni családja számára a Capitolium kegyeit.

Az új előzetes most sokkal inkább Snow karakterére összpontosít, ellentétben az első trailerrel, amelyben Lucy Gray Baird kapta a főszerepet.

A filmet a franchise részeit is jegyző Francis Lawrence rendezi, a forgatókönyvön pedig Michael Lessie dolgozott (Michael Arndt korábbi írásai alapján). A Donald Sutherland által megformált elnök fiatalkori alteregóját Tom Blyth (Az aranykor) játssza, a 12. körzet lány kiválasztottjának szerepében pedig Rachel Zegler lesz látható, aki az utóbbi időszakban a megosztóra sikeredett Hófehérke kapcsán szerzett magának hírnevet.

Zegler és Blyth mellett olyan színészek is feltűnnek majd a filmben, mint Viola Davis vagy Caesar Flickerman, de szerepelni fog benne az Emmy- és Golden Globe-díjas Peter Dinklage is, aki elsorban a Trónok harca Tyrionjaként lehet ismerős a nagyközönség számára.

Az Énekesmadarak és kígyók balladája november 16-án érkezik a hazai mozikba.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét