ufó múmia emberi eredet

Mexikói tudósok közelebbről is megvizsgálták a földönkívülinek titulált múmiákat, és arra jutottak, hogy a maradványok nem emberi eredetűek. 

A tudósok hétfőn a Noor Klinikán számos vizsgálatot (köztük CT és röntgen vizsgálatokat) végeztek a két Peruban talált múmián, és a teljes procedúrát élőben közvetítették Jaime Maussan YouTube-csatornáján. Maussan az az ufórajongó újságíró, aki nemrégiben a mexikói kongresszus rendkívüli ülésén bemutatott két idegennek tűnő tetemet, amelyek állítása szerint nagyjából ezerévesek lehetnek. Ugyan maga Maussan is óvatosan fogalmazott, véletlenül sem akarta földönkívülieknek nevezni a testeket, de azt állította, hogy a DNS-ük egyharmada „ismeretlen”, vagyis egészen biztosan nem emberi eredetűek.

José Zalce Benitez, a mexikói haditengerészet Egészségügyi Tudományos Intézetének igazgatója a vizsgálatok összegzéseként elmondta, hogy a maradványok egyetlen csontvázhoz tartoztak, és nem manipulált emberi testekről vagy ember által alkotott tárgyakról van szó – írja a New York Post. Hozzátette: az egyik múmia valószínűleg terhes lehetett, ugyanis nagy csomókat találtak a hasában, amelyek feltételezéseik szerint tojások lehettek.

Mindez azért is érdekes, mert nemrégiben több antropológus is nonszensznek nevezte a Maussan által bemutatott perui múmiákat. Andrew Nelson, az Ontariói Western Egyetem antropológiai tanszékének vezetője például azt mondta, hogy szerinte emberi maradványokról van szó, amelyeket szándékosan manipuláltak és csonkítottak meg annak érdekében, hogy földönkívülieknek tűnjenek. Az újságíró már korábban, 2017-ben is bemutatott mumifikálódott testeket, amelyekről később kiderült, hogy gyermeki maradványok.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét