Stephen King, a horror nagymestere annyit hallgatott egy számot, hogy a feleségét már szó szerint az őrületbe kergette vele. 

Stephen King a jelenkor egyik legolvasottabb szerzője, olyan, sokak által ismert művek fűződnek a nevéhez, mint A ragyogás, az Az vagy A remény rabjai – hogy csak néhányat említsünk a sok közül. Bár az amerikai szerző több műfajban is alkotott, a legközelebb egyértelműen a horror és thriller történetek állnak hozzá, amelyekből számos nagysikerű film is készült. De vajon milyen zenét hallgat King regényírás közben?

Az író könyveit alapul véve leginkább egy sötét hangulatú dark metalt, posztrockot, esetleg egy füstös blues-t tudnánk elképzelni hozzá, ezzel szemben King egyik kedvence, kapaszkodjatok meg: Lou Bega Mambo No. 5 (A Little Bit Of …) című 1999-es slágere, ami egyébként egy 1949-ben megjelent Pérez Prado dal feldolgozása. A szerző Holly című új könyve kapcsán adott interjút a Rolling Stone magazinnak, ahol azt is elárulta, hogy egy időben annyit hallgatta ezt a számot, hogy a felesége a különválással is megfenyegette.

Ha még egyszer meghallgatod, én kib@szottul el foglak hagyni” – mondta a szintén író Tabitha King a szerzőnek, akivel immár több mint 50 éve alkotnak egy párt. King állítólag a 11/22/63 című 2011-es regény írása alatt hallgatta rongyosra a megosztó slágert, amely egy időutazóról szól, aki megpróbálja megakadályozni John F. Kennedy meggyilkolását (mármint a könyv szól erről, nem a dal, utóbbiban ugyanis a csajozásról van szó).

Aki esetleg nem tudná, melyik számról van szó, annak íme egy kis emlékeztető:

És ha már Stephen King, nemrégiben jelent meg magyarul az Európa Könyvkiadó gondozásában az író Tündérmese című regénye, amely „ötvözi Óz Smaragdvárosát a Grimm fivérek meséivel és az üveghegyen túl is rettegve hallgatott gótikus rémtörténetekkel”. 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét