Drága Olvasók! Egyelőre nincs kitűzött premierdátum, de a korábbi évadokból kiindulva várhatóan év végén, jövő év elején érkezhet a Netflixre a Julia Quinn regénysorozatán alapuló A Bridgerton család harmadik évada, mi pedig Lady Whistledown segítségével összegyűjtöttük a következő báli szezon legfrissebb és legszaftosabb pletykáit. Lássuk hát, mit tartogat számunkra a legújabb évad!

2020 decemberében debütált a nagysikerű netflixes sorozat, A Bridgerton család első évada, amely Julia Quinn amerikai írónő népszerű regénysorozatának első kötetét, A herceg és én című történetet dolgozza fel, középpontban a Bridgerton família „eladósorba” került legidősebb lánygyermekével, Daphne-val (Phoebe Dynevor). A könyvsorozat első része Daphne és a városba érkező herceg, Simon Basset (Regé-Jean Page) meglehetősen kacifántos szerelmi történetét meséli el, ami a Lady Whistledown álnéven pletykalapot üzemeltető írónőnek (és a sztori narrátorának) köszönhetően közel sem mentes az izgalmaktól. A nyolc részt számláló regényfolyamnak egyébként minden kötete egy-egy Bridgerton-gyerekre koncentrál, továbbá a sorozathoz tartozik az És boldogan éltek címmel érkezett folytatás, ami nyolc epilógust tartalmaz, valamint a Lady ​Whistledown további megfigyelései című könyv, amiben a titokzatos író újabb vitriolos írásaiban teregeti ki a társadalmi elit életét.

Az első évad alig pár hét leforgása alatt a streamingszolgáltató egyik legsikeresebb szériája lett, ennek tudatában pedig senkit sem ért meglepetésként, hogy a folytatás is zöld utat kapott. A második szezon 2022 márciusában debütált a platformon, és a Bridgerton-klán legidősebb fia, a vikomt Anthony Bridgerton (Jonathan Bailey) párválasztását és megházasodását követi nyomon, amelyben fontos szerepet kap a férjet kereső Edwina Sharma, illetve a választást szigorúan felügyelő nővére, Kate.

A kosztümös sorozatot már jóval korábban, 2021 áprilisában egy harmadik és egy negyedik évadra is megújították, a harmadik szezon munkálatai pedig 2022 júliusában kezdődtek el. Az új szezon a várakozásokkal ellentétben nem a regényfolyam harmadik darabját, a Tisztességes ajánlatot dolgozza fel, amelynek Benedict Bridgerton a fő karaktere, hanem a Mr. Bridgerton csábítása című negyedik könyvet, amelyben a harmadik legidősebb fiútestvér, Colin Bridgerton kapja a főszerepet. 2023 februárjában az alkotók végre felfedték a hivatalos szinopszist is, amely megerősítette, hogy Colin Bridgertonról és a titokban érte epekedő Penelope Featheringtonról szól majd a történet, akiknek a kapcsolata barátságból szép lassan valami mélyebbé alakul.

Aki nem látta a korábbi évadokat, és nem akar spoiler csapdába kerülni, az jobban teszi, ha átugorja a lenti bekezdést.

A sztori szerint Penelope úgy dönt, mihamarabb megpróbál kiszeretni Colinból, és igyekszik férjet találni magának, lehetőleg olyat, aki elegendő függetlenséget biztosít számára ahhoz, hogy Lady Whistledownként folytathassa kettős életét, távol az anyjától és kiállhatatlan nővéreitől. Önbizalom híján a lány próbálkozásai azonban kudarcot vallanak, közben pedig megjelenik a színen Colin is, aki egy nyári utazásról tér vissza. A Bridgerton-fiú szomorúan veszi tudomásul, hogy Penelope – az egyetlen személy, aki mindig is olyannak látta őt, amilyen valójában volt -, elfordult tőle, ezért elkeseredettségében felajánlja neki, hogy mentorálja  a lányt, hogy az mihamarabb férjet találhasson magának. Mikor azonban a flörtölési leckék megteszik hatásukat, Colin féltékeny lesz, ami arra sarkallja őt, hogy átgondolja, Penelope iránti érzelmei valóban csak barátiak-e.

A forgatási munkálatok még 2022 nyarán kezdődtek meg Londonban, de úgy tudni, hogy igencsak elhúzódott a folyamat, így csak idén márciusban tudtak végezni a jelenetekkel (a pletykák szerint a producer Shonda Rhimes állította le a gyártást, mert elégedetlen volt egyes jelenetekkel). Ami a szereplőket illeti, Luke Newton és Nicola Coughlan a két főszereplőt, azaz Colin Bridgertont és Penelope Featheringtont alakítják, de visszatér Luke Thompson (Benedict Bridgerton), Jonathan Bailey (Anthony Bridgerton) és Claudia Jessie (Eloise Bridgerton) is, valamint a második évad fő női karakterét, Kate Sharma-t megformáló Simone Ashley is szerepelni fog az új évadban, aki a Deadline-nak azt nyilatkozta, hogy Kate és Anthony még csak most fognak igazán belemelegedni. Hannah Dodd személyében pedig új színésznőt köszönthetnek a nézők, aki az „új” Francesca Bridgerton szerepében lesz látható (a karaktert eredetileg megformáló Ruby Stokes nem vállalta a harmadik évadot).

Az említett színésznőn kívül három új szereplő is csatlakozott a harmadik szezon szereplőgárdájához, méghozzá olyanok, akik teljesen új, a regényektől független karaktereket formálnak meg:

  • Daniel Francis a karizmatikus Marcus Andersont játssza, aki felkelti a társaság egyes édesanyáinak figyelmét, és ezzel többeket magára haragít.
  • Sam Phillips alakítja a különc Lord Deblinget, akinek gazdagsága és nemesi címe vonzza a férjet kereső nőket.
  • Végül, de nem utolsósorban James Phoon lesz Harry Dankworth, akit nem az esze, a műveltsége, hanem sokkal inkább a jóképűsége miatt kedvelnek a fiatal hölgyek.

Sokak bánatára, az első évad „ékkkövét” alakító Phoebe Dynevor nem fog szerepelni az új évadban – ezt a Sundance Filmfesztiválon mondta a színésznő, hozzátéve, hogy nem tartja kizártnak, hogy a további évadokra még visszatérjen. Továbbá Regé-Jean Page sem fog cameózni a harmadik etapban, ami nem túl nagy meglepetés, tekintve, hogy a színész már az előző évadban is csak említés szintjén szerepelt.

A Penelope-t alakító színésznő még korábban elárulta, hogy az új évadban a romantika kapja a főszerepet. „Azt hiszem, az első évad a szenvedélyről szólt, a második évad a vágyódásról, a harmadik pedig a romantikáról fog” – mondta Coughlan, hozzátéve, hogy bőven lehet majd számítani pikáns jelenetekre is. Előzetest egyelőre nem kaptunk, ahogy a pontos dátum sincs megerősítve, de a várakozások szerint még az év végén, esetleg a jövő év első felében befuthat a A Brigerton család új évada a Netflixre – ugyanakkor az sem zárható ki teljesen, hogy a színészek és forgatókönyvírók sztrájkja miatt a vártnál tovább kell majd várniuk a rajongóknak.

Addig is pedig, drága Olvasók, itt van pár sorozat, amelyekkel nem tűnik majd olyan hosszúnak a várakozás.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét