Ez a 11. alkalom, hogy a Commander, azaz Parancsnok névre hallgató kétéves kutya támadásba lendült Joe Biden környezetében. 

A fiatal német juhászkutya hétfő este harapta meg a Fehér Ház egyik ügynökét, akit a helyszínen elláttak, és úgy tudni, már jól van – írja a BBC. Az elnöki rezidencia négylábú lakója már több alkalommal is lecsapott, amivel kapcsolatban a Fehér Ház szóvivője júliusban úgy nyilatkozott, hogy reméli mindenki megérti a helyzetet, hiszen a Fehér Ház rendkívül stresszes tud lenni egy háziállat számára.

Parancsnokot pár hetes korában fogadta örökbe a Biden házaspár még 2021 decemberében, de elég hamar egyértelművé vált, hogy a kutyának komolyabb kiképzésre lenne szüksége. 2022 novemberének elején a Secret Service egyik egyenruhás ügynökét harapta meg a karján és combján az eb, az áldozat sérülései pedig olyan súlyosak voltak, hogy kórházi ápolást igényeltek.

Úgy tudni, július folyamán Parancsnok új pórázvezetési protokollokon és képzésen vett részt, ám a jelek arra utalnak, kevés sikerrel.

Bidenék másik németjuhásza, Major szintén több alkalommal került be a hírekbe hasonló okokból kifolyólag. Major volt a Fehér Házba költöző kutyák közül az első, akit menhelyről fogadtak örökbe, a sorozatos agresszív viselkedése miatt azonban már el kellett költöznie. Úgy tudni, a család egyik barátja vette magához Delaware-ben.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét