25 éve jelent meg a Harry Potter és a bölcsek köve az Egyesült Államokban, amelynek alkalmából tegnap az Empire State Building világhírű tornya a roxforti házak színeiben ragyogott. 

A J. K. Rowling varázslatos fantáziavilágát útnak indító Harry Potter és a bölcsek köve 1997-ben jelent meg az Egyesült Királyságban Harry Potter and the Philosopher’s Stone címmel. Az USA-ban csak bő egy évvel később debütált a regény Harry Potter and the Sorcerer’s Stone címmel a Scholastic gondozásában.

A nagysikerű regény 25. évfordulója alkalmából szeptember 27-én, szerdán napnyugtakor az Empire State Building a roxforti házak színeiben tündökölt – azaz pirosban (Griffendél), zöldben (Mardekár), sárgában (Hugrabug) és kékben (Hollóhát).

Az  Empire State Building a Scholastic kiadóval együttműködve öltöztette a Harry Potter-könyvek színeibe a tornyot, emellett a 86. emeleten található csillagvizsgálóban A bölcsek köve különleges, évfordulós kiadásának ingyenes példányaival és vajsörrel készültek a varázsvilág rajongói számára.

A Harry Potter könyvsorozat első kötetének sikeréhez rögös út vezetett, ugyanis bármilyen meglepően is hangzik, kezdetben a kiadók nem haraptak rá a Roxfort és a varázsvilág történetére. A Rowling alkotta világot egész egyszerűen túl bonyolultnak, túl komplexnek gondolták a gyerekek számára, éppen ezért számtalanszor visszadobták, nem bíztak a sikerében. De az írónő nem adta fel, és milyen jól tette, hiszen ma már nincs olyan ember, aki ne hallott volna a Harry Potter-regényekről.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét