A műfaj rajongói készülhetnek, ugyanis a Nincs, aki megmentsen című horrorfilmet Stephen King és Guillermo de Toro is az egekig magasztalta, akiknek az ízlése azért nem akármilyen. 

A múlt héten egy új horror mutatkozott be a Hulu streamingszolgáltató kínálatában (nálunk a Disney+-on debütált), ami többek közt azért is egyedi, mert 93 percnyi játékideje alatt mindössze két sor párbeszédet tartalmaz. A történet egy Brynn nevű fiatal nőről szól, aki magányosan él az erdő szélén, majd egyszer csak betörnek a házába a földönkívüliek, akik mindent megtesznek azért, hogy a nőt kézre kerítsék. Brynn-t azonban kemény fából faragták, foggal-körömmel küzd az életéért úgy, hogy még Ellen Ripley is megirigyelné.

A Nincs, aki megmentsen sok dicséretet besöpört a megjelenése óta, a horrorirodalom egyik legnagyobb földi helytartója, Stephen King például az alábbi szavakkal illette a filmet:

Zseniális, merész, magával ragadó, ijesztő. 60 éve, az Alkonyzóna ‘A Behatolók’ epizódja óta nem láttunk még csak hasonlót sem. Igazán egyedi” – írta King az X-en.

Az író mellett a gótikus filmjeiről ismert mexikói rendező, Guillermo del Toro sem volt rest billentyűzetet ragadni, és ajánlani a filmet követőinek:

A Senki nincs, aki megmentsen remek szórakozás. Ugyanakkor okos, és tele van felemelő pillanatokkal, amelyeket klasszikus, finom módszerekkel oldottak meg. Elkerüli a buktatókat, miközben a legtöbbet hozza ki magából. El sem tudnék képzelni ennél tökéletesebb filmet a hétvégére. Beváltja minden ígéretét.

A szinkronos előzetest itt nézheted meg:

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét