A különleges formatervezésű, szokatlan külsejű tévék rengeteg új lehetőséget kínálnak és segíthetnek abban, hogy az enteriőr még inkább tükrözze az ingatlan tulajdonosainak ízlését, elvárásait. Jöjjenek a dizájntévék!

Egy mai modern tv pusztán már a méreteinél fogva is egy olyan objektum, amely befolyásolhatja egy szoba vagy kisebb lakás hangulatát, annak belső teréről kialakult képet. Ráadásul, egy ilyen készülék amellett, hogy szórakoztató funkciókat lát el, természetesen tükrözheti tulajdonosainak társadalmi státuszát, ízlését is.

dizájntévék

Emiatt a nagy gyártók komoly energiákat fordítanak e termékek megjelenésére, és közülük többen készek bátran tágítani a határokat. A Samsung évekkel ezelőtt bevezetett Lifestyle TV készülékeivel igen messzire merészkedett, hiszen e modellek egyedien festenek, ráadásul a különleges formatervezésből fakadó külsejük már önmagában extra funkciókat kínálhat. Ezzel pedig új lehetőségeket nyithatnak e készülékek a lakberendezésben, komoly fegyvereket adva mindazok kezébe, akiknek fontos, hogy milyen környezetben élik le mindennapjaikat. Nem csoda, hogy a dél-koreai vállalat modelljei globálisan igen népszerűek, és ebből fakadóan a konszern rendszeresen új darabokkal bővíti ezt a családot.

The Frame

A Samsung The Frame egy abszolút ikonikus televízióvá vált mára, amely üde színfoltot képvisel a gigantikusra duzzadt termékóceánban. A megalkotásával az volt a cél, hogy egy olyan eszköz szülessen, amely összetéveszthető egy hagyományos faliképpel vagy festménnyel. Ennek érdekében ellátták egy speciális konzollal, aminek köszönhetően hézagmentesen simul a függőleges felületre.

samsung-dizajntv-e
Samsung The Frame tv

De az igazi pláne nem ez, hanem a kerete, amely nagyon hasonlít az „igazi” képek keretére. Ráadásul, ebből különféle színű és textúrájú (például fa vagy fém hatásúak is vannak) változatokat készített a cég, amelyek egyszerűen cserélhetőek. Ebből fakadóan pedig mindenki pontosan a saját elvárásaihoz igazíthat a tv megjelenését. A modell egyébként egy hagyományos talpra is felállítható, illetve vásárolható hozzá festőállvány szerű tartó.

Samsung The Frame
Samsung The Frame, cserélhető kerettel

A The Frame esetében ráadásul nem is csak a külsőre figyeltek. Speciális matt, egyáltalán nem tükröződő 4K QLED kijelzővel látták el, amely az átlagos televíziókhoz képest sokkal inkább vászon vagy papír hatásúnak tűnik. Emellett e Samsung tévék kaptak egy saját Galéria (Art Store) funkciót is, amelyen belül egy havi előfizetéssel festmények, illusztrációk, fotók, poszterek, karcok, stb. digitális reprodukciójának tömege érhető el kiváló minőségben, és jeleníthető meg egyetlen gombnyomással a kijelzőn.

Samsung The Frame dizájntévé
Samsung The Frame dizájntévé

Ezek között rengeteg világhírű, ismert darab is akad, így a The Frame modellek tulajai akár legendás alkotásokkal díszíthetik lakásukat vagy házukat.

The Serif

Ha van televízió, amelyre tényleg mondhatjuk, hogy extrémen különleges külsővel bír, az a Samsung The Serif. Két világhírű francia dizájner, Ronan és Erwan Bouroullec tervezte, akiket a Serif nevű betűtípus „I” betűje inspirálta. Oldalról nézve ezt a karaktert idézi a formavilág, de rengetegen vannak, köztük én is, akiknek inkább egy ókori Görögországból származó oszlop ugrik be róla.

Samsung The Serif tv
Samsung The Serif tv

Az, hogy alul és felül szokatlanul kiszélesedik a készülékház, önmagában extrát jelent, hiszen ez a megoldás szó szerint magára rántja a tekintet. De ez még nem minden, hiszen ennek köszönhetően nincs szüksége saját talpra, akár önmagában rá lehet állítani egy szekrényre, állványra, asztalra vagy a kandalló fölé akár. A felső része pedig keskeny kis polcként is funkcionálhat, amire apróbb dísztárgyak is felpakolhatóak akár.

Samsung The Serif tv
Samsung The Serif dizájntévé

A színválasztékra itt is odafigyeltek, és a megszokott fehér-fekete változatok mellett van belőle Pamut kék és Felhő fehér verzió is. Emellett természetesen a képminősége is megfelel a mai elvárásoknak, ugyanis a cég saját fejlesztésű kvantumpontos, 4K felbontású, QLED kijelzőjét kapta meg, és a smart funkciók sem hiányoznak belőle.

The Terrace

A Samsung The Terrace első pillantásra egy hagyományos televíziónak tűnik, azonban mégis itt a helye, hiszen a létezésével új lehetőségeket biztosít egy-egy otthon megtervezése vagy kialakítása során. Ez a Neo QLED kijelzővel felvértezett televízió ugyanis ellenáll a pornak és a nedvességnek, és kifejezetten kültéri használatra szánták. Azaz arra, hogy a gazdái kivigyék a kertbe, a medence mellé vagy, mint a neve is mutatja, a teraszra, és ott használják. Tehát ez a termék lehetővé teszi, hogy a szabadban alakítsanak ki egy tévénézős szekciót vagy egy privát minimozit.

samsung The Terrace
Samsung The Terrace

Az alkalmazott képalkotási eljárás lehetővé teszi gigantikus fényerő elérését, aminek köszönhetően fényes nappal is tökéletesen élvezhető a kép, amit például a projektorok nem mondhatnak el magukról.

Láthatatlan tévék

Ha az enteriőr kerül szóba, akkor muszáj szót ejteni arról, hogy sokan vannak, akik azt szeretnék, ha televíziójuk nem lenne feltűnő, hanem minél inkább észrevehetetlen lenne.
A Samsung többek között őket célozza meg a One Connect technológiával, amely a hagyományos kialakítású készülékeik közül is jó néhányba bekerült.

Samsung one connection
Kábelek nélkül

Ennek sajátossága, hogy el lehet felejteni a készülék hátuljából előkígyózó látványos, és nem túl esztétikus kábeleket. Ugyanis mindössze egy, félig átlátszó, alig látható vezetéken keresztül jut el a tévére az összes audiovizuális jel és az áram is.

Samsung háttér mód
Elbújt a tv

Illetve meg kell említeni a háttér módot, amelynek révén egyszerűen megjeleníthető a kijelzőn a fal vagy tapéta mintázata. Ennek köszönhetően pedig a termék szinte beleolvad a környezetébe, és ideális körülmények között alig lehet kiszúrni.

Itt a vége dizájntévék?

E néhány példából is látszik, hogy bár a televíziós szektor meglehetősen uniformizáltnak tűnik, azért vannak olyan termékek, amelyek kilógnak a sorból. Ebből fakadóan pedig tényleg képesek lehetnek arra, hogy a lakberendezők vagy a tulajdonosok a megszokottnál jobban a saját ízlésükhöz, elvárásukhoz szabhassák a belső- és külső terek megjelenését, így egy lakás vagy ház hangulatát.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét