Decemberben szétnyílnak a függönyök: érkezik a nagysikerű Stranger Things színpadi verziója, az elismert film- és színházi rendező, Stephen Daldry rendezésében. 

Matt és Ross Duffer éppen a Stranger Things negyedik évadán dolgoztak, amikor eszükbe ötlött egy színdarab ötlete. „Egy eredeti történetet akartunk elmesélni, amely a Stranger Things univerzumban játszódik. És aztán hallottuk, hogy Stephen Daldry [a rendező] egy színdarabban érdekelt… így született meg a The First Shadow ötlete” – magyarázza Ross Duffer a Netflix nemrégiben közzétett videójában, amit alább láthattok.

A The First Shadow címmel érkező színdarab az eredeti helyszínen, Hawkins kisvárosában játszódik, 1959-ben. A fiatal Jim Hopper autója nem indul be, Bob Newby nővére nem veszi komolyan a rádióműsorát, Joyce Maldonado pedig le szeretne diplomázni, hogy mihamarabb kijuthasson a városból. Mindeközben érkezik egy új diák, Henry Creel is, akinek a családja rájön, hogy az újrakezdés nem is olyan egyszerű… és a múlt árnyékai nagyon hosszúra nyúlnak.

A Netflix és a Sonia Friedman Productions által készített előadás december 14-én debütál Londonban.

Már jó ideje tudni, hogy a Stranger Things soron következő, ötödik szezonja lesz a befejező évad, így már csak egyetlen évad választ el minket attól, hogy véget érjen Tizi és barátainak története. A Duffer tesók korábban azt nyilatkozták a Varietynek, hogy ezúttal nem kell majd olyan sokáig várni a következő etapig, pontos premierdátum azonban egyelőre még nem érkezett. Ha minden jól halad, az előzetes becslések szerint valamikor 2024 folyamán érkezhet az új évad.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét