A Halott fiúk nyomozóirodája a Sandman-univerzumba repít, ahol két halott kamasz összehaverkodik, és a paranormális ügyek nyomába ered.

Tűkön ülve várják a rajongók, hogy folytatódjon a Neil Gaiman kultikus képregényén alapuló Sandman-sorozat, amelynek rekordokat döntögető első évada még tavaly augusztusban debütált a Netflixen. Az alkotók egyelőre meglehetősen szűkszavúak a második évad részleteit illetően – többek közt konkrét premierdátum sem érkezett eddig -, ugyanakkor jó hír, hogy jön egy új, a Sandman világában játszódó széria, ami némi vigasszal szolgálhat a hosszú várakozási idő alatt.

A Halott fiúk nyomozóirodája Neil Gaiman és Matt Wagner azonos című (Dead Boy Detectives) című képregényein alapul, amelyben két halott nyomozófiú, Edwin Paine és Charles Rowland kapják a főszerepet. A két karakter a Sandman Párák évszaka című képregényében tűnt fel először, később azonban önálló képregénysorozatot is kaptak – akárcsak Sandman legidősebb nővére, a dark/goth-rajongónak megrajzolt Halál. A széria eredetileg a Warner égisze alatt készült volna, de végül a Netflixnél landolt a projekt, nemrégiben pedig befutott az első előzetes is, amelyet alább találtok.

Adott tehát két halott kamaszfiú, akik ahelyett, hogy nyugalomra lelnének, úgy döntenek, hogy az élők között folytatják tovább az „életüket”, méghozzá különféle természetfeletti ügyek felgöngyölítésével. Kísértetek, démonok, boszorkányok… a halott fiúk nyomozóirodája elől senki sem menekülhet.

Premierdátum egyelőre nincs, de a Netflix úgy véli, hogy a nyolc epizódos első évad valamikor 2024-ben érkezhet a műsortárába.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét