Noha korai lenne messzemenő következtetéseket levonni, de az első nap alapján mérsékelt bevételt hozhat a konyhára Az éhezők viadala előzményfilmje. 

Megérkezett a mozikba Az éhezők viadala franchise új filmje, amely Snow elnök fiatalkorában játszódik, a 10. Éhezők viadala idején. A becslések szerint a Francis Lawrence által rendezett film 5,75 és 6 millió dollár közötti bevételt termelt az amerikai és kanadai mozikban a premiernapon – írja a Deadline, hangsúlyozva, hogy ezek a számok nem a stúdiótól származnak. Ez kevesebb, mint amit a Marvelek hozott a konyhára (6,6 millió dollár), ami a premierhétvégéjén az MCU történetének legrosszabb nyitányát produkálta – igaz a szuperhősös mozi 200 millió dollárból készült, szemben Az éhezők viadala-fimmel, amit 100 millióból kihoztak.

Az előrejelzések szerint az Énekesmadarak és kígyók balladája esetében több mint 50 millió dollárra számítanak a nyitóhétvégén az amerikai mozikban, és több mint 100 millió dollárra világszerte. A fantasy premierszámai egyelőre nem állnak messze a Halálos iramban: Hobbs & Shaw című 2019-es akciófilmtől, amely 5,8 millió dollárt hozott a nyitónapon, az első hétvégéjén pedig 60 millió dollárt sikerült összekapirgálnia.

Énekesmadarak és kígyók balladája a 18 éves Coriolanus Snow-t követi, akinek mentorként kell helyt állnia a tizedik Éhezők Viadalán. Csakhogy ez nagyon nem egyszerű feladat, ugyanis a zűrös 12. körzet lány kiválasztottjából kell győztest faragnia, Snow-nak ráadásul különösen fontos a győzelem: ezzel szeretné visszaszerezni a Capitolium kegyeit családjára számára.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét