A legendás magyar lemezlovas, a hazai elektronikus scéna pápája és ikonikus alakja 62 éves volt. DJ Palotai halálával egy korszak véget ér Magyarországon.

62 éves korában elhunyt a kultikus magyar lemezlovas, Palotai Zsolt, vagy ahogyan a legtöbben ismerik, DJ Palotai. Halálának oka egyelőre ismeretlen. Egészen biztos, hogy más lenne a magyarországi elektronikus zenei élet és a partikultúra nélküle. Halála óriási veszteség nem csak az underground, hanem az egyetemes magyar kultúrának.

DJ Palotai
DJ Palotai, Kép: A38

Megszállott zenerajongó volt, folyamatosan gyűjtötte, kereste a friss zenéket, irtózatosan nagy gyűjteménnyel rendelkezett, és 1991 óta, több, mint 3 évtizede vezette Jövőzene néven futó műsorát a Tilos Rádióban.

2023 november 18-án még átvette a Pro Cultura Urbis-díjat, úgy volt, hogy játszik este a városházás, Budapest ünnepli bulin, de azt lemondta betegségre hivatkozva, hogy aztán hajnalban már arról jöjjenek az első kósza információk, hogy életét vesztette. Épp pár nappal ezelőtt adott egy meglehetősen depresszív hangvételű, hosszú, kifejezetten érdekes interjút az RTL számára, abszolút érdemes elolvasni. Halálával egy korszak biztosan véget ér Magyarországon…..

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét