A mozikban mindössze egyetlen hétig vezette a nézettségi versenyt az Indiana Jones és sors tárcsája, de karácsony előtt nem sokkal a Disney+-on is bizonyíthat. 

A Disney+ nemrégiben videóban tudatta a nagyközönséggel, hogy december 1-jén érkezik a legújabb Indy-film, vagyis az Indiana Jones és a sors tárcsája streamingre, amely még június végén debütált a mozikban (inkább kisebb, mint nagyobb sikerrel). Ám mint nemrégiben kiderült, idehaza csak kicsivel később, december 15-én láthatják majd a nézők a James Mangold rendezte alkotást, amelyben Harrison Ford még egyszer, utoljára ölti magára ikonikus régészprofesszoros kalapját.

A történet szerint az idős Indyt – aki épp most vonult nyugdíjba a Hunter College-ból – keresztlánya, Helena Shaw váratlanul meglátogatja, aki szintén régész. Elmondja neki, hogy szeretne kutatásokat végezni az Antiküthérai szerkezettel kapcsolatban, amelynek néhai apja is megszállottan igyekezett feltárni a titkát. Csakhogy az antik „számológépre” másoknak is fáj a foga.

Ford mellett Mads Mikkelsen, Phoebe Waller-Bridge, Antonio Banderas, John Rhys-Davies, Toby Jones, Boyd Holbrook és Ethann Isidore is feltűnik a filmben.

Indiana Jones karakterét egyébként George Lucas és Steven Spielberg alkotta meg egy hawaii nyaralás alkalmával, ponyvaolvasmányaik kalandhőseinek mintájára. Indy az 1981-es Az elveszett frigyláda fosztogatói című filmben tűnt fel először, ami óriási siker lett, szinte rögtön két folytatás is készült hozzá, majd 2008-ban befutott a negyedik rész is Indiana Jones és a kristálykoponya királysága címmel. Aztán mindenki legnagyobb megdöbbenésére, idén júniusban megérkezett az ötödik Indy-film is a már 80 éves Harrrison Ford főszereplésével, akit még digitálisan is megfiatalítottak benne – akárcsak Robert De Niróékat Az ír című filmben.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét