Az Alkonyat rendezője nemrégiben egy podcastben beszélt arról, hogy a filmstúdiót aggasztotta Robert Pattinson kinézete. 

Robert Pattinson lányok millióinak rabolta el a szívét, miután 2008-ban eljátszotta Edward Cullen, a csillogó vámpírfiú szerepét az Alkonyat című filmben, amely Stephenie Meyer azonos című fantasy regényén alapul. Meyer Alkonyat-könyvei alapjaiban formálták át a vámpírokról alkotott képet, regényeiben a félelmetes, emberi életeket kioltó vérszívó szelíd, sármos figurává szelídült. Az Edward Cullen-recept viszonylag egyszerű volt, ám annál hatásosabb: az etikus, önmegtartóztató és kisfiúsan jóképű vámpír egyszerre esendő és veszélyes, ugyanakkor nagyon kifinomult és érzelmes is.

A regényeket filmvászonra átültető Summit Entertainment részéről persze kulcsfontosságú volt, hogy kit választanak Edward szerepére, és bár az idő végül visszaigazolta, hogy Robert Pattinson jó választás volt, a filmstúdió kezdetben egyáltalán nem volt elragadtatva a színész sármjától.

Amikor átjött hozzám fekete frufruja volt, és nem igazán volt formában, mert állandóan a kocsmában lógott” – mondta a film rendezője, Catherine Hardwicke a Watchalong című podcastben adott interjújában. A filmrendező elmondta, biztos akart lenni abban, hogy Pattinsonnak olyan kisugárzása van, amit a képernyőre is át lehet ültetni. Hardwicke-ot végül meggyőzte Pattinson, ezért beajánlotta őt a Summitnak.

Visszahívtak, és azt mondták: Szerinted jól nézhet ki ez a srác? Azt feleltem: Igen, igen. Láttad az arccsontját? Átalakítjuk a haját és mindent, elkezd edzeni, és gyönyörű lesz. De először nem hitték el. Rob egy foltos ingben sétált be hozzájuk.”

A teljes interjút alább hallgathatjátok meg:

Pattinson végül megkapta a szerepet, a többi pedig már történelem. Hardwicke azt is elárulta, hogy Edward szerepére Pattinson mellett Ben Barnes, Shiloh Fernandez és Jackson Rathbone volt a legesélyesebb – utóbbi színész végül Jasper szerepét kapta a sagában.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét