Kikerült egy kép a készülő Nosferatu filmből, amely Lily-Rose Depp karakterére, Ellen Hutterre fókuszál. 

Robert Eggers filmrendező legújabb izgalmas projektje nem más, mint a tavaly száz éves születésnapját ünneplő vámpíros némafilm, a Nosferatu. A boszorkány, A világítótorony és Az Északi filmeket is jegyző rendező remake-jében az Azzal berobbant Bill Skarsgard alakítja majd Orlok grófot, Ellen Hutter szerepében pedig Johnny Depp lánya, Lily-Rose Depp lesz látható.

Az 1922-ben megjelent Nosferatu lényegében Bram Stoker 1897-ben megjelent rémregényének, a Drakulának az átirata, a szereplők neveit azonban megváltoztatták a jogi viták elkerülése érdekében. A történet korábbi verzióitól eltérően, Eggers adaptációja elsősorban Ellen Hutterre és az ő nézőpontjára összpontosít, aki tulajdonképpen nem más, mint a regénybéli Nina Harker.

Az első hivatalos fotón Lily-Rose Depp látható Ellen Hutterként, amint megdöbben a félelmetes Orlok gróf látványától – aki ugyebár nem más, mint Drakula gróf.

nosferatu kép

Ellen Hutter férjét, Thomas Huttert (aki a regénybéli Jonathan Harker) a Nicolas Cage-féle vámpíros filmben, a Renfieldben is szereplő Nicholas Hoult fogja alakítani, de feltűnik még Aaron Taylor-Johnson, Willem Dafoe, Emma Corrin, Simon McBurney és Ralph Ineson is a filmben.

Az első kép mellé egy kis rendezői kommentár is érkezett:

Igen, ez egy ijesztő film. Ez egy horrorfilm, még pontosabban egy gótikus horrorfilm. És azt gondolom, hogy egy ideje már nem volt olyan klasszikus rémfilm, amely valóban ijesztő lett volna. Véleményem szerint a közönség nagy része ezt valóban annak fogja találni. Ez azonban sokkal inkább Ellen története, mint a korábbi verziók, és Lily-Rose egyszerűen fenomenális a szerepben.

Bill azonban annyira átalakult, hogy attól tartok, nem fogja megkapni azt az elismerést, amit megérdemelne, mert egyszerűen olyan, mintha… nem is ő lenne. Szeretett volna fejet hajtani a korábbi színészek előtt is, akik eljátszották a karaktert, és mindezt nagyon finoman meg is tette. De szerintem a lényeg az, hogy minden eddiginél jobban hozta a népi hiedelmek vámpírjait. Véleményem szerint egy az egyben úgy néz ki, mint egy halott erdélyi nemes, márpedig még soha nem láttuk, hogyan néz ki és hogyan öltözik egy valódi halott erdélyi nemes.”

A Robert Eggers-féle Nosferatu 2024-ben érkezik a mozikba.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét