A Sandman sorozat folytatásában a transznemű Wanda Mann karaktere is felbukkan majd, akinek nagy szerepe lehet a történet alakulásában. 

Bár a Netflix rengeteg középszerű vagy még annál is gyengébb sorozattal rukkolt már elő, az biztos, hogy a 2022 augusztusában debütált Sandman nem tartozik közéjük. A Neil Gaiman nagy sikerű képregénysorozatán alapuló széria mind a közönség, mind a kritika tetszését elnyerte, így nem volt különösebben meglepő, hogy a streamingszolgáltató zöld utat adott a folytatásnak.

Az új évad forgatási munkálatai hivatalosan tavaly júniusban kezdődtek meg, júliusban azonban már le is kellett állniuk a hollywoodi sztrájkok következtében, így végül csak több hónap kihagyás után, novemberben folytatódhatott tovább a forgatás. Túl sok konkrétummal eddig nem szolgáltak a készítők, de az első évad meglehetősen hűen követte a képregényt, így várhatóan a folytatásban sem lesznek majd egetverő változtatások az eredetihez képest. A visszatérő szereplők mellett természetesen lesznek új arcok is, többek közt Wanda Mann karaktere is bemutatkozik az új évadban, aki a képregényben transznemű nőként jelenik meg.

Ha olyan szerencsések leszünk, hogy elkészíthetjük a 2. évadot, Wanda hatalmas szerepet fog játszani a történetben. Alig várom, hogy kiválasszuk a legmegfelelőbb transz színészt a szerepre” – mondta Neil Gaiman még azelőtt, hogy a második évadot hivatalosan is berendelték volna.

A Gaiman és Shawn McManus képregényrajzoló által életre keltett Wanda Mann a Sandman 32. számában bukkant fel először 1991 novemberében. A karakter történetén keresztül a női- és férfiszerepek feszegetése is nagy hangsúlyt kapott A Game of You című, ötödik képregénykötetben. Wanda emellett egy Barbie nevű szőke modell lány barátnője, aki beleragadt egy rémálomba, amiből csak barátai segítségével tudott kijönni. Barbie egyébként már a netflixes sorozat első évadában is feltűnt Lily Travers alakításában.

Sandman transznemű wanda
Fotó: Sandman Wiki

Ami pedig a második évadot illeti, a premierre sajnos még várni kell: az előrejelzések szerint 2025 első felében érkezhet a folytatás, de a legpozitívabb jóslatok szerint is 2024 év végén futhat be az új etap.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét