Remake készül az Ideglelés – The Blair Witch Project című kultuszfilmhez, méghozzá a minőségi horrorjairól ismert Blumhouse égisze alatt. 

Az 1999-ben bemutatott kézikamerás horror három diák történetét mutatja be, akik a titokzatos blairi boszorkány nyomába erednek. Daniel Myrick és Eduardo Sánchez közös rendezése mindössze 35 ezer dollárból készült, gyakorlatilag nem volt forgatókönyve, és három tökéletesen ismeretlen színész szerepelt benne. Az ötlet mindenesetre bejött, a produkció egyik pillanatról a másikra robbant be a köztudatba, és közel 250 millió dollár bevételt hozott a készítőinek. Végül aztán két további, igencsak felejthető Ideglelés-film készült (az egyik 2001-ben, a másik 2016-ban), valamint felmerült egy sorozat híre is, de ennek ötletét végül elkaszálták. Most pedig arról szólnak a hírek, hogy remake készülhet a horrorklasszikushoz, amelyhez Jason Blum méltán elismert stúdiója, a Blumhouse állt be.

A Deadline arról ír, hogy a Lionsgate megállapodott a Blumhouse-zal, hogy közös erővel feltámasztják a franchise-t. Sokkal többet egyelőre nem tudni a készülő produkcióról, annyi tűnik még biztosnak, hogy a 2016-os film producere, Roy Lee is részt vesz a projektben.

Nagyon örülünk, hogy létrejöhetett ez a partnerség a Blair Witch új víziója kapcsán, amellyel új életre kelthetjük a horrorklasszikust egy új generáció számára” – mondta Adam Fogelson a Lionsgate-től.

Kedvcsinálóként itt az 1999-es kulthorror előzetese:

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét