Kevés szórakoztatóbb krimivígjáték született a 2016-is Rendes fickóknál (The Nice Guys), a folytatás azonban végül nem kapott zöld utat. 

A Shane Black rendezte produkció valami oknál fogva nem vonzott tömegeket a moziba, pedig a Ryan Gosling és Russell Crowe főszereplésével készült neo-noir krimivígjáték minden ízében minőségi szórakozás. A történetben egy magánnyomozó és egy behajtó igyekszik közösen fényt deríteni egy népszerű pornósztár látszólagos öngyilkosságára az 1970-es évek Los Angelesében, ám hamar kiderül, hogy az ügy jóval túlmutat önmagán.

Bár aki látta a filmet, az minden bizonnyal tűkön ülve várta a folytatást, Ryan Gosling egy interjúban elmondta, szerinte miért nem tértek vissza a rendes fickók a nagyvászonra. A színész véleménye szerint a film nagy balszerencséje az volt, hogy blockbusterek ellen kellett versenyeznie a moziban. „Szerintem egy film nyitóhétvégéje eldönti a folytatás sorsát, és mi az Angry Birds ellen nyitottunk. Szóval az Angry Birds pusztított el minket. Az Angry Birds bezzeg kapott folytatást.

Goslingnak igaza van, a Rendes fickóknak olyan tömegfilmekkel kellett felvennie a kesztyűt, mint a Rossz szomszédság 2 és az említett Angry Birds, ráadásul az Amerika Kapitány: Polgárháború is csak harmadik hete ment a mozikban, ami szintén sok nézőt átcsábíthatott. A film végül összesen 62 millió dollárt hozott a kasszára (50 millió dollárból készült), vagyis nyereséges volt ugyan, de a várt eredmények elmaradtak, ami minden bizonnyal a folytatás sorsát is negatívan befolyásolta.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét