Hamupipőke mostohatestvére, Elvira kapja a főszerepet egy elsőfilmes norvég rendező horror-vígjátékában, amely a szépség kultusza ellen szólal fel. 

Bár a Micimackó: Vér és méz viszonylagos sikere után egymás után jelentették be a Disney-mesék ZS-kategóriás horrorverzióit, ezúttal egy ígéretes alkotásról érkezett hír, amelyben Hamupipőke mostohatestvére kapja a főszerepet. A horror-vígjátékként aposztrofált produkciót Emilie Blichfeldt norvég rendező dirigálta, akinek feltett szándéka volt, hogy megmutassa az érem másik oldalát, vagyis hangot adjon a gyönyörű Hamupipőke árnyékában élő csúf mostohanővérnek.

A The Ugly Stepsister címmel érkező filmben Hamupipőke Elvira nevű mostohatestvére áll a fókuszban, aki egyébként a Grimm-fivérek által lejegyzett változatban levágja a saját lábujjait csak azért, hogy fel tudja húzni az aprócska üvegcipellőt, amit ugyebár Hamupipőke hagyott el a bálban.

Ezzel a szépséghorrorral szeretném meginvitálni a nézőket egy olyan lányról szóló mesébe, aki arról álmodik, hogy férjez megy a herceghez, mielőtt felfedjük valódi és nyers énjét. Szóval itt az ideje a csúfoknak. A mostohatestvért kiemeljük Hamupipőke árnyékából, hogy a szépség zsarnokságának ikonikus feminista narratívája legyen” – mondta a rendező.

A film a cannes-i filmfesztiválon debütál, Elvira szerepében az újonc Lea Myren lesz látható.

A Hamupipőkéből egyébként egy trancsírozós, minden bizonnyal kevésbé igényes produkció is készül Cinderella’s Curse (Hamupipőke átka) címmel, amely mögött az a ChampDog Films áll, amely a Micimackó: Vér és mézt is elkövette.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét