A legfrissebb hírek szerint a Vaskabátok és az Utolsó éjszaka a Sohóban rendezője állhat be a készülő Barbarella-remake mögé. 

Egy ideje már hallani arról, hogy új változatot kap az 1968-as sci-fi klasszikus, a Roger Vadim rendezte Barbarella, amely a francia Jean-Claude Forest által írt és rajzolt képregényekből inspirálódott. A film sztorija szerint a távoli jövőben járunk, főszereplőnk pedig egy felettébb csinos, fiatal nő, aki megtudja, hogy eltűnt egy tudós a világűrben, az általa kifejlesztett sugárfegyver pedig veszélyezteti a sok évtizede fennálló békét. A szuperlány ezért nekiindul a világűrnek, és végül egy Lythion nevű bolygón köt ki, ahol intelligenciáját, vakmerőségét és erotikus vonzerejét bevetve megküzd a gonosszal.

Az eredeti filmben az egykori szexszimbólum, Jane Fonda alakította Barbarellát, a szuperdögös űrhajósnőt, az új verzió főszerepét pedig napjaink egyik legfelkapottabb színésznője, Sydney Sweeney kapta meg. Ezt leszámítva viszont nem sok mindent lehetett tudni a projektről, egészen mostanáig, amikor is a rendező és a forgatókönyvírók személyéről is lehullhatott a lepel.

A Deadline ugyanis arról ír, hogy a rendezői székben napjaink egyik legismertebb direktora, Edgar Wright foglalhat helyet, legalábbis már folynak a tárgyalások a Sony Pictures-zel ez ügyben, forgatókönyvíróként pedig Jane Goldman és Honey Ross vihetik a projektet, ha minden a tervek szerint alakul.

Bár a stúdió érezhetően magasabb fokozatra kapcsolt az új Barbarella-film kapcsán, amint azt a Deadline is megjegyzi, a végeredmény tekintetében nem árt türelmesnek lenni, tekintettel a főszereplőt alakító Sydney Sweeney elfoglaltságaira (többek közt a színésznő alakíthatja majd az egykori profi bokszolót, Christy Martint is David Michôd rendező új filmjében), valamint Wright is nagy erőkkel készül a Stephen King-regény alapján készült Menekülő ember újraindítására Glen Powellel a főszerepben.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét