Bár az alkotók nem szolgáltak konkrét válasszal arra a kérdésre, hogy a kissé ügyefogyott, de aranyszívű Neville Longbottom mit felejtett el a Harry Potter és a bölcsek kövében, a szemfüles nézők kiszúrhattak egy ügyesen elrejtett utalást a filmben. 

Neville Longbottom nevével már az első Harry Potter-filmben találkozhattak a rajongók, és a karakternek a későbbiek folyamán is végig fontos szerepe van a történetben. Bár idővel Neville-nek több barátja is lesz különösen a griffendélesek között – köztük Harry, Ron és Hermione is -, kezdetben a fiú nehezen találja a helyét a varázslóiskolában, ráadásul apai nagyanyja is gyakran hangoztatja, hogy a fiú nem örökölte szülei tehetségét.

A film egyik jelenetében például azt láthatjuk, hogy a varázslótanoncnak egy üveggömböt hoz a bagolyposta, amit a nagymamája küldött neki otthonról. Mint kiderül, egy Nefeledd gömbről van szó, amelyben a szürkés füst vörössé változik, ha a tulajdonosa elfelejtett valamit. Neville kezében szinte egyből pirosra is vált a mágikus tárgy, melyet követően a fiú logikusan megjegyzi, hogy hiába emlékezteti a gömb, ha nem jön rá, mit felejtett el.

És valóban, konkrét választ nem kapunk arra, hogy mi ment ki Neville fejéből, a filmkészítők azonban elrejtettek egy aranyos utalást, amiből következtetni tudunk a dologra. Nos, e szerint a fiú a talárjáról feledkezett meg, ugyanis ő az egyetlen tanuló a teremben, aki a fekete iskolai egyenruha helyett szürke pulóverben van – amint az az alábbi képen is látható.

Neville mit felejtett el

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét