18.2 C
New York
szerda, június 12, 2024

Buy now

Okos fűtési és/vagy hűtési megoldás egyben – Ez a Samsung ClimateHub

Kevés helyet foglal, nagy szabadságot kínál és felhasználóbarát. Bemutatjuk a Samsung ClimateHub rendszerét.

Nyakunkon a klímaváltozás és az energiaválság, ami az otthoni fűtési és hűtési rendszerek kialakítása során is arra késztetheti az embereket, hogy a hagyományos készülékek helyett új, fejlettebb megoldásokat keressenek.

Az olyan nagy konszernek is meglátták az ilyen technológiákban a fejlődési és fejlesztési lehetőségeket, mint a nálunk elsősorban a telefonjairól, televízióiról és háztartási készülékeiről ismert Samsung, amely egyébként már régóta jelen van a klímaberendezések univerzumában is termékeivel.

samsung climatehub
A Samsung ClimateHub a melegvizet és a fűtést is biztosítja, ha kell

A vállalat a közelmúltban mutatta be a ClimateHub névre hallgató rendszerét, amely komplex választ kínálhat az ingatlanok hűtésével és fűtésével kapcsolatos kérdésekre és problémákra.

Mi az a ClimateHub?

A ClimateHub termékcsaláddal és a kapcsolódó okos szolgáltatásokkal az volt a cég célja, hogy „minden az egyben” integrált megoldást kínáljon, amely ellátja a melegvíz-ellátással és az ingatlan levegő-hőmérsékletével kapcsolatos feladatokat. Azaz a különféle komponensei,a hőszivattyú, víztartály és klímaberendezések segítségével kiválthatja a hagyományos gázkazánt, radiátort, ventilátort és légtisztítót is.

Moduláris rendszer

A ClimateHub hőszivattyú alapú rendszer nagy előnye, hogy képes együttműködni más gyártók berendezéseivel, és nem kötelezi a beruházókat vagy az ingatlanok tulajdonosait arra, hogy minden elemet megvásároljanak és beépítsenek. Ráadásul a mai elvárásoknak megfelelően képes kapcsolódni az ingatlanra telepített fotovoltaikus, azaz napelemes rendszerekhez  is.

samsung climatehub

A beltéri ClimateHub víztartály például egyetlen kompakt egységben egyesíti a hidroegységet és a melegvíz-tartályt. E megoldás előnye, hogy kevés helyet foglal, és  harmonikusan integrálható szinte bármilyen típusú belső térbe. Ebből fakadóan pedig tökéletes megoldás lehet új építésű, illetve felújított, felújításra váró otthonokban is. A tervezés során kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy egyszerűen elérhető legyen a karbantartási nyílás. Ennek és az intuitív (MicroSC kártya, applikáció) karbantartási lehetőségeknek köszönhetően az üzembe helyezés és az esetleges hibaelhárítás egyszerűen elvégezhető az egység elülső oldaláról.

Okos

A ClimateHub rendszerbe tartozó eszközöket a mai elvárásoknak megfelelően felkészítették az okos használatra is. Tehát a felhasználók az ingyenesen telepíthető SmartThings alkalmazás segítségével egyszerűen ellenőrizhetik a működést, a különféle egységek állapotát, sőt még akár a beállításokon is módosíthatnak távolról.

Mutatjuk, milyen rendszereket vehet, aki úgy dönt, hogy ezt az utat választja:

ClimateHub TDM Plus: Innovatív technológiája egyesíti a hűtést, fűtést és használati meleg vizet. A ClimateHub TDM Plus integrált megoldást kínál, amely magába foglalja a hidroegységet és egy 200 vagy 260 literes víztartályt. Kompakt méretének köszönhetően a ClimateHub tökéletesen illeszkedhet otthonok kiszolgáló helyiségeibe.

ClimateHub Mono: Tartályba integrált vízegységével a ClimateHub Mono hőszivattyús rendszert alkalmazva képes harmadik féltől származó berendezésekhez, például használati melegvíz (DHW) tartályhoz csatlakozni. Egyetlen kültéri egység, amely hidraulikus alkatrészeket is tartalmaz, a ClimateHub választása azt jelenti, hogy a felhasználónak nem kell helyet hagynia a hűtőközeg csöveknek, így még egyszerűbb a telepítés és a használat.

ClimateHub Split: A beépített tartállyal rendelkezőClimateHub Split egyetlen kültéri egység, amelyet hűtőközeg-vezetékpár köt össze az integrált tartállyal rendelkező beltéri egységgel . Az egység hatékonyságát maximalizálhatja  az intelligens hálózathoz vagy napelemhez való csatlakoztatás.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Tibor
Tiborhttps://uzine.hu
Ha volt már rajtatok motoros ruha, belegondoltatok abba, hogy milyen hónaljszaga lehetett Darth Vadernek?

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Stay Connected

0RajongókTetszik
3,912KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás
- Advertisement -spot_img

Latest Articles