Idén nyáron is bőven lesznek olyan új és visszatérő sorozatok, amiket érdemes lesz a nagy hőség elől elmenekülve a hűvös szobában henyélve ledarálni. Visszatérnek Bridgertonék, a Targaryenek tovább drámáznak, Carmy és csapata újra a konyhában próbálja feldolgozni a traumáit, de persze szuperhősök nélkül sem maradunk: a Fiúk is visszatérnek egy újabb vérgőzös évadban. 

Ártatlanságra ítélve (premier: június 12-én az Apple TV+-on)

A Jake Gyllenhaal nevével fémjelzett nyolcrészes széria Scott Turow azonos című regénye alapján készült, amiből már 1990-ben is érkezett egy filmes feldolgozás Harrison Ford főszereplésével. A történet Rusty Sabich államügyész-helyettesre fókuszál, akinek az élete váratlan fordulatot vesz, miután megvádolják egy sikeres, fiatal ügyésznő brutális meggyilkolásával. Amit biztosan tudunk, hogy a nős Rusty – sok más kollégájához hasonlóan – viszonyt folytatott a gyönyörű nővel, de vajon tényleg ő a bűnös?

A Bridgerton család harmadik évad második fele (premier: június 13-án a Netflixen)

Május 16-án debütált a Netflix kosztümös szappanoperájának új évada, pontosabban az etap első fele négy résszel, a harmadik évad ugyanis két részre bontva érkezik a streaming szolgáltatóhoz – a második fele szűk egy hónappal később érkezik a kínálatba. A sztori azzal indul, hogy Penelope úgy dönt, ideje végleg kiszeretnie Colinból, ezért új udvarlót keres magának, és hogy, hogy nem pont a külföldi útjáról hazatért Bridgerton-fiú lesz ebben a segítségére. A fiú felajánlja neki, hogy mentorálja a lányt, flörtölési leckéket ad neki, és ez végül olyan jól sül el, hogy Penelope-t egy igencsak jó partinak ígérkező férfi környékezi meg. Az már más kérdés, hogy mindezek következtében Colin is rádöbben: messze nem csak jó barátként tekint a lányra.

A Fiúk negyedik évad (premier: június 13-án a Prime Videón)

Eric Kripke sorozatának sikerült teljesen felforgatnia az unalomba fulladt képregényadaptációk világát, így nem meglepő, hogy már a negyedik etapnál jár a népszerű széria – sőt már az ötödik évad is zöld utat kapott, ráadásul úgy, hogy eddig egyetlen rész sem ment le a negyedik évadból. Az új felvonásban a világ a káosz felé sodródik majd, aminek a politikai babérokra törő Homelander (Anthony Starr) felettébb örül, Butcher (Karl Urban) ellenben igen rossz bőrben van attól a cucctól, ami ideiglenesen szupererőt kölcsönöz bárkinek.

Sárkányok háza második évad (premier: június 17-én a Maxon)

Valószínűleg kevés jobban várt sorozat van most idén nyáron, mint a Trónok harca előzménysorozatának szánt Sárkányok háza második évada, amelyben visszatérünk Westerosba, ahol a Targaryenek között tovább dúl a háború a vastrón utódlásáért. Sok, az első évadból megismert szereplő tér vissza a folytatásban, de lesznek bőven új arcok is például Simon Russell Beale (Ser Simon Strong), Gayle Rankin (Alys Rivers), Abubakar Salim (Alyn of Hull) és Freddie Fox (Ser Gwayne Hightower) személyében.

A mackó harmadik évad (premier: június 27-én a Disney+-on)

A 2022-es év egyik legnagyobb meglepetéssorozata volt A mackó, amely eredetileg a Hulu műsortárába érkezett (a magyar nézők pedig a Disney+-on követhették), azóta pedig már a harmadik évadot várják tűkön ülve a rajongók. A Gordon Ramsay-féle konyhashow-k hangulatát idéző dramedy főszereplője egy Carmy nevű mesterséf, aki testvére öngyilkossága után New Yorkból Chicagóba költözik, hogy rendbe tegye a családi vállalkozást, egy lepukkant szendvicsezőt. A nagy sikerű első évad után nem volt kérdés, hogy lesz-e második, a folytatás pedig, amennyiben lehetséges, még magasabbra tette azt a bizonyos lécet, azáltal, hogy az alkotók képesek voltak tovább csiszolni az egyébként is remekül felépített történetet és a benne helyet kapó karaktereket. Ami pedig a harmadik etapot illeti, miután a második évad végén számtalan nyitott kérdés maradt, bőven van miért izgulnunk az új évad kapcsán, de mivel spoilerek nélkül lehetetlenség lenne erről beszélni, ezúttal inkább nem írunk semmit.

Cobra Kai hatodik évad (premier: július 18-án a Netflixen)

Az 1984-ben debütált Karate kölyök a maga idejében hatalmas siker volt, így nem csoda, hogy nem sokkal később érkezett is két folytatás, majd 2010-ben készült egy reboot is Jackie Chan és Jaden Smith főszereplésével. Az első rész után 34 évvel pedig megkaptuk a Cobra Kai című sorozatot, ami a Karate kölyök két főhősének, Daniel LaRussónak és Johnny Lawrence-nek a történetét meséli tovább, csak éppen közel három és fél évtizeddel később, méghozzá az eredeti színészek, Ralph Maccio és William Zabka főszereplésével. Most viszont a végéhez közeledik a nagy sikerű széria, amely két felvonásban érkezik majd a a streamingszolgáltatóra (a második fele november 28-tól várható). Az alkotók egyébként nagy, epikus leszámolást ígérnek.

Emily Párizsban negyedik évad ( a széria első fele augusztus 15-én, a második fele szeptember 12-én debütál a Netflixen)

Lily Collins visszatér Emily Cooper, a fiatal marketinges lány szerepében, aki még az első évad elején költözött el az USA-ból Párizsba, hogy „amerikai szemléletet” csempésszen egy francia cég, a Savoir életébe. Emily kezdetben csak a croissantokat fogyasztja számolatlanul, a remek péksütemények után pedig a helyi férfiak következtnek, különösen a szomszédja, egy Gabriel nevű francia séf rabolja el a szívét. A negyedik évad bőven tartogat izgalmakat, miután a harmadik szezon azzal ért véget, hogy kiderült, Gabriel apai örömök elé néz, csakhogy nem Emily, hanem Camille jóvoltából, de Emily barátja, Alfie is képben van még.

A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi második évad (premier: augusztus 29-én a Prime Videón)

Bár a fanokat erősen megosztotta a 2022-ben indult széria, mindenesetre jön A Gyűrűk Ura-sorozat második évada, amely az elsőhöz hasonlóan több ezer évvel A hobbit és A Gyűrűk Ura történései előtt játszódik. A megismert karakterek közül sok visszatérő lesz, az újoncok között pedig olyan neveket köszönthetünk, mint Ciarán Hinds, Rory Kinnear és Sam Hazeldine – utóbbi Adar szerepében lesz látható, akit az első évadban Joseph Mawle alakított.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét