22.1 C
New York
szerda, június 12, 2024

Buy now

Kiderült, hogy szeretnek kávé mellett inspirálódni a magyarok

A Costa Coffee frissen elvégzett kutatása szerint a kávé egy erős inspirációs tényező. Ebből kiindulva a vállalat szeretné megtudni, hogy kit mire inspirál egy minőségi kávé, ezért több, mint 2,25 millió forint összdíjazással meghirdeti a Costa Art & Craft pályázatot. 

A kávé jelen van a mindennapjainkban: bár a hazai kávépiacon az inflációs hatások és a változó gazdasági környezet miatt az elmúlt években mennyiségi csökkenés volt megfigyelhető, a piacon 2024-ben megindult a visszarendeződés. Az idei év első négy hónapjában a Nielsen adatai szerint a kiskereskedelmi kávépiac újra elkezdett növekedni. A januártól áprilisig terjedő időszakban értékesítés mennyiségében 1,8%-kal, értékében pedig 5,7%-kal haladta meg a 2023 hasonló időszakának szintjét.

A legfrissebb Nielsen adatok szerint a hazai kiskereskedelmi kávépiac értéke (nem számolva az instant kávékkal) 2023 április és 2024 április között 75 milliárd forintos volt. Ebben az időszakban a gyártók, forgalmazók összesen 14,4 ezer tonna szemes, őrölt és kapszulás kávét értékesítettek a hazai piacon.

Hogyan inspirálódunk?

A kávénak vajon van-e kiemelt szerepe az alkotáshoz, kreatív munkához szükséges inspirációhoz? A Coca-Cola HBC Magyarország, a Costa Coffee kizárólagos hazai forgalmazója kíváncsi volt, hogy ki hogyan inspirálódik: az Opinio kutatócéggel közösen végzett felmérésből az derült ki, hogy a válaszadók közel fele teljesen hétköznapi tevékenységek hatására kerül alkotó fázisba, legyen az zenehallgatás, egy jó kávé vagy egy séta. A kávét mint inspirációforrást a válaszadók harmada jelölte meg a felmérésben, 37 százalékuk sport, minden negyedik ember pedig kulturális tevékenység közben nyer inspirációt.

Fotó: Costa Coffee

Kávézz és pályázz!

A  Costa Art & Craft pályázatra bármilyen, a kávé vagy a kávézás által inspirált alkotással lehet pályázni műfaji megkötés nélkül: legyen az egy grafika vagy festmény, egy fotó, videó vagy animáció, egy vers, novella vagy dal, egy skicc, szkeccs, ruhaköltemény vagy egy koktél – bármi, ami szebbé, érdekesebbé, izgalmasabbá teszi a világunkat, szerethetőbbé a mindennapjainkat.

A pályázatra augusztus 31-ig (mesterséges intelligenciával készült alkotások esetében augusztus 24-ig) lehet nevezni. A pályázat összdíjazása több mint 2.250.000 forint, a díjazott pályamunkákat egy pop-up kiállítás keretében mutatjuk be a nagyközönségnek.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Éva
Éva
Szerintem Harry Potter simán lenyomná Zsákos Frodót. Samuval és Trufáékkal együtt is akár.

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Stay Connected

0RajongókTetszik
3,912KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás
- Advertisement -spot_img

Latest Articles