Újabb előzményregény érkezik Az éhezők viadala-univerzumhoz Suzanne Collins tollából, az új kötet jövőre érkezik a könyvesboltokba. 

A Deadline arról ír, hogy Collins sikersorozatának ötödik regénye Az énekesmadarak és kígyók balladájához hasonlóan előzményregény lesz, és az eredeti regénytrilógia, Az éhezők viadala eseményei előtt 24 évvel, az említett előzményregény után 40 évvel játszódik majd.

„A Sunrise on the Reaping címmel érkező kötet (magyarra fordítva: Napfelkelte Aratáskor) a 2. Nagy Mészárlás idején játszódik majd, ez az a viadal, amelyen Katniss Everdeen későbbi mentora, Haymitch is versenyzőként részt vett.

Az éhezők viadala előzményregény

Az új kötetet David Hume skót filozófus és történész gondolata ihlette. „A Sunrise on the Reaping történetét David Hume azon gondolatmenete inspirálta, amelyben a hallgatólagos alávetettségről értekezik, arról, hogy a tömegek milyen könnyedén képesek alávetni magukat a kevesek irányításának” – mondta a könyv szerzője, Suzanne Collins.

Az új Az éhezők viadala-könyv várható megjelenése 2025. március 18., ám az örömteli hírek ezzel még nem értek véget. Nem sokkal később ugyanis hivatalosan is megerősítést nyert, hogy az ötödik regényből film is lesz, ami persze nem meglepő, tekintve, hogy eddig is minden Az éhezők viadala-könyvből készült mozgóképes változat – legutóbb az Énekesmadarak és kígyók balladáját láthattuk tavaly ősszel nagyvásznon. Sőt, már azt is tudjuk, hogy a Sunrise on the Reaping mikor debütál a mozikban: e szerint 2026. november 20-át kell bevésni a naptárakba!

Az éhezők viadala előzményregény

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét