Per készül a Netflix ellen, Fiona Harvey szerint a streamingszolgáltató róla mintázta a Szarvasbébi sorozat Martha nevű zaklatóját. 

Fiona Harvey többek közt rágalmazással, hanyagsággal és szándékos érzelmi sérelemmel vádolja a Netflixet, mindezekért 170 millió dollárra perli a céget – írja a The Guardian. Harvey szerint a streamingszolgáltató a tudtán kívül róla mintázta a Szarvasbébi című, nagy sikerű minisorozatot, amely igaz történeten alapul, és egy skót humorista, Richard Gadd a főszereplője – Gadd saját magát alakítja a történetben.

Harvey szerint a sorozatban ő a Martha nevű karakter, aki Gadd zaklatója, megszállottja lesz, és 41 ezer e-mailt, több száz hangüzenetet és 106 levelet küld a humoristának készülő férfinak. A nő a közelmúltban Piers Morgannek adott interjújában a következőket mondta: „Azt hiszem, nem küldtem neki semmit. Lehet, hogy volt néhány e-mail, tréfás viccelődés, de ennyi.”

A vádirat szerint a Netflix több mint 50 millió embernek állított hazugságot Fiona Harveyról, szerintük nem a valóságot tükrözi a sorozat.

Szarvasbébi per netflix

Fiona Harvey – aki sorozatbéli karakteréhez hasonlóan a valóságban is ügyvéd – Piers Morgannek azt mondta, hogy kényszer hatására döntött úgy, hogy a nyilvánosság elé áll, miután a Netflix sorozata áprilisban megjelent. Bár hivatalosan nem lehetett tudni, hogy kiről mintázták Martha karakterét, az interneten csak kevés dolog maradhat titokban, így Harvey kilétére is fény derült, melyet követően a nő állítása szerint halálos fenyegetéseket kapott a sorozat rajongóitól.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét