Bombaként robbant a hír, hogy Bridget Jones, a film-és irodalomtörténet legkedveltebb folyton szerencsétlenkedő szinglije közel tíz év elteltével visszatér a nagyvászonra. Még áprilisban derült ki, hogy 2025. február 14-én, azaz jövő  Valentin-napon érkezik az új, soron következő Bridget Jones-film, és azt már egészen biztosan tudjuk, hogy Renée Zellweger visszatérése mellett Hugh Grant is szerepelni fog a folytatásban – Colin Firth visszatérése egyelőre kétséges, de erről majd később. Összegyűjtöttük most nektek a jelenleg ismert információkat a készülő, bizonyára sokak által várt folytatásról. 

28 éve annak, hogy megjelent a Bridget Jones naplója Helen Fielding tollából, és 23 éve mutatták be az azonos című, hangos sikert aratott filmet Renée Zellweger, Hugh Grant és Colin Firth főszereplésével. A történet központi karaktere a harmincas évei elején járó Bridget Jones, aki egy nem túl jól sikerült újévi ebédet követően úgy dönt, nem lesz többé szerelmi pária, és megtalálja végre az igazit. A bökkenő csak az, hogy reménytelenül szerelmes a főnökébe, Daniel Cleaverbe, akivel egy szoknyás incidens után jóval több lesz köztük puszta munkakapcsolatnál. Időközben pedig az anyja partiján megismert Mark Darcy is bekerül a képbe, aki bár kezdetben felfuvalkodott, goromba sznobnak tűnik és karácsonyi pulcsit viselt az első találkozásukkor, kiderül, hogy úgy szereti Bridgetet, „ahogy van”.

Talán mondanunk sem kell, hogy a Sharon Maguire rendezte alkotás hatalmas siker lett (Zellwegert Oscarra is jelölték érte), 2004-ben pedig már meg is érkezett a folytatás Bridget Jones: Mindjárt megőrülök! címmel, ami Fieldieng azonos című, második Bridget Jones-regényét dolgozta fel. A folytatásban Bridget és Mark kapcsolatát követhetjük nyomon, de persze újfent felbukkan a színen a gaz csábító, Daniel Cleaver is, hogy a végén aztán úgy alakuljon minden, ahogy az nagy könyvben meg van írva. 2016-ban pedig befutott a harmadik rész is Bridget Jones babát vár címmel, ami az azonos című, megjelenési sorrendben a negyedik Bridget Jones-könyvet dolgozta fel, és Hugh Grant helyett Patrick Dempsey kapta benne a főszerepet.

Most pedig úton van a negyedik felvonás Bridget Jones: Mad About the Boy címmel, amelyben főhősnőnk megözvegyült, ötvenes anyukaként tér vissza. A történet alapjául a harmadik könyv, a Bridget Jones naplója 3. – Bolondulásig szolgál, amely évekkel azután veszi fel a fonalat, hogy Mr. Darcy egy szudáni taposóakna-incidensben életét vesztette. (A könyv egyébként részben Helen Fielding életén alapul, aki a férje halála után egyedül nevelte fel két gyermekét.) Barátai tanácsára a kétgyermekes Bridget ismét randizni kezd, újult erővel veti bele magát a társkeresésbe, és végül két férfira esik a választása: gyermekei jóképű tanárára, Mr. Wallakerre és a nála jóval fiatalabb Roxsterre.

Bridget Jones 4 mit tudunk

Ami a színészeket illeti, Renée Zellweger természetesen visszatér Bridget Jones szerepében, Hugh Grant pedig ismét eljátssza a sármos, szoknyapecér Daniel Cleavert. Bár a széria harmadik részében Hugh Grant karaktere nem tért vissza a képernyőre, mert a történet szerint halottnak hitték, a film végén kiderült, hogy nagyon is életben van. (A színész korábban egyébként azt nyilatkozta, hogy már túl kövér és öreg ahhoz, hogy romcomokban szerepeljen.)

Mark Darcyval viszont nem volt ilyen kegyes az írónő, a karakter ténylegesen is meghal a könyvben, ez azonban még nem zárja ki teljesen, hogy Colin Firth visszatérjen a szerephez, például visszaemlékezések formájában. Ezzel kapcsolatban azonban egyelőre semmi biztosat nem tudni, az viszont tuti, hogy Emma Thomson, Bridget szabadszájú nőgyógyásza is szerepelni fog a folytatásban. Ezen kívül James Callis, Sally Phillips, Shirley Henderson és Sarah Solemani is visszatérnek, mint Bridget hóbortos barátai, továbbá Gemma Jones és a Harry Potterből ismert Jim Broadbent is újfent eljátssza Bridget szüleit.

De persze új arcok is lesznek a folytatásban. A Hollywood Reporter szerint Chiwetel Ejiofor, Isla Fisher, Josette Simon, Nico Parker és Leila Farzad is szerepet kapott a filmben, valamint a Fehér Lótusz második évadában szereplő Leo Woodall is, aki Bridget Jones jóval fiatalabb udvarlóját, Roxstert alakítja majd. Zellwegerről és Leo Woodall alább egy forgatási fotót is láthattok.

Fotó: The Sun

A forgatás egyébként még májusban kezdődött meg Londonban, bár a pletykák szerint csúszással számolnak az alkotók, miután úgy tudni, hogy egy színész balesetet szenvedett a forgatáson. A rendezői székben egyébként Michael Morris foglal helyet, aki a Better Call Saul, a 13 okom volt  és a Locke & Key szériákon is dolgozott. A regények szerzője ügyvezető producerként vesz részt a projektben.

És ahogy azt már fentebb is írtuk, a Bridget Jones: Mad About the Boy 2025. február 14-én debütál majd a mozikban és a (nálunk nem elérhető) Peacock streaming szolgáltatón. Ti várjátok már?

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét