Nagy erőkkel készül a Harry Potter-sorozat, a regények írónője, J. K. Rowling is aktívan részt vesz a széria munkálataiban. 

A Warner Bros. Discovery a minap jelentett be két kulcsfontosságú személyt, akik oroszlánrészt vállaltak a készülő Harry Potter-sorozat munkálataiból. Kiderült, hogy a széria showrunnere és executive producere Francesca Gardiner lesz, aki olyan szériákon dolgozott, mint az Utódlás, a Megszállottak viadala és Az Úr sötét anyagai. Mark Mylod pedig executive producerként lesz jelen, továbbá néhány epizódot is rendez majd – Mylod egyébként szintén dolgozott az Utódláson, valamint a Szégyenteleneken és a Trónok harcán is, továbbá ő rendezte a Ralph Fiennes és Anya Taylor-Joy főszereplésével készült A menü című filmet is.

J. K. Rowling az X-en kommentálta a bejelentést, ahol azt is elárulta, hogy személyesen is elbeszélgetett mindkét alkotóval.

Mindketten őszintén rajonganak a Harry Potterért, és miután elolvastam Francesca próba-forgatókönyvét és hallottam Mark vízióját, biztos vagyok benne, hogy a tévéműsor beváltja majd a hozzá fűzött reményeket” – írta a Harry Potter-könyvek szerzője, aki executive producerként dolgozik a projekten.

Februárban hivatalosan is megerősítést nyert, hogy a Harry Potter-sorozat 2026-ban érkezik a Max streamingszolgáltatóra, a hét könyvet pedig várhatóan hét évadban fogják majd feldolgozni, hogy új mélységében és részletességében tudják bemutatni a J. K. Rowling által megálmodott varázsvilágot. Bár a casting kapcsán egyelőre még nem kaptunk híreket, annyi biztos, hogy a szériát teljesen új szereplőgárdával képzelik el az alkotók, az pedig továbbra is kérdéses, hogy számíthatunk-e majd cameróra.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét