Újabb esélyt kap a holland vámpírvadász, sorozat készül Van Helsing karakterével a középpontban. 

A Hugh Jackman és Kate Beckinsale főszereplésével készült 2004-es Van Helsing ugyan nem robbantott kasszát, ám ennek ellenére is lett egy igen masszív rajongótábora a Stephen Sommers rendezte alkotásnak – többek közt mi is bármikor, bármennyiszer újra tudjuk nézni. Abraham Van Helsing elsőként Bram Stoker 1897-ben megjelent regényében bukkant fel, mint egy olyan karakter, aki szinte egyedüliként van tisztában azzal, hogyan lehet megölni egy vámpírt. Érdekes adalék, hogy az a hír járja, hogy a Drakula szerzője a magyar orientalista-felfedezőről, Vámbéry Árminról mintázhatta a mindentudó professzor alakját.

A Universal Pictures pár évvel ezelőtt még azt tervezte, hogy újabb Van Helsing-mozifilmet hoz tető alá, és úgy lehetett tudni, hogy nem kisebb név, mint az Overlord direktora, Julius Avery vette a kezébe a projektet, aki nem csak rendezőként, de ha minden igaz, forgatókönyvíróként is dolgozott a projekten. A filmről azonban nem igazán hallani már érdemben, ellenben most kiderült, hogy kapunk egy Van Helsing-sorozatot a CBS-től – számolt be a Deadline. A széria modern köntösben tér majd vissza, a középpontban pedig a szörnyvadászként tevékenykedő Dr. Abraham Van Helsing áll, aki FBI-ügynök exével, Mina Harkerrel közösen igyekszik fényt deríteni New York város legelborzasztóbb eseteire.

A széria forgatókönyvírója az a Jonathan Lee, aki a Netflix és a BBC hamarosan érkező Lockerbie sorozatát is jegyzi, executive producerként pedig Rob Doherty dolgozik a szérián, aki a szintén a CBS-en futott Sherlock és Watson sorozatot is készítette.

Ti várjátok már? 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét