Hollywood egyszerre lehet mennyország és pokol. Itt van 5 olyan film, ami elképesztően nagyot taknyolt a pénztáraknál! Jöjjön néhány irtózatos bukás, mit a sztárok sem tudtak megmenteni.

A filmipar sem az a kimondott, 100 százalékos tündérmese. Irtózatos összegeket fektetnek be a producerek és gyártók, hogy megpróbálják becsalogatni a nézőket moziba, vagy rávegyék őket, hogy valamilyen módon, de fizessenek az alkotásért.

Filmes bukás
5 legnagyobb filmes bukás

Ám ez a mesterterv néha dugába dől! A csillogó sikerek mellett van egy csomó olyan alkotás is, amely hatalmasat perecel. Bukás lesz, amelyen rengeteg pénzt veszítenek a stúdiók, készítők. Jöjjön az 5 legnagyobb anyagi bukás!

1: Anyát a Marsra! – 43 milliárd forint

A Vissza a jövőbe trilógia, és a Forrest Gump is óriásit ment a maga idejében, ezért azt hitték, hogy Robert Zemeckis, a rendező nem tud hibázni. Amihez nyúl az arannyá válik. Azonban ez fatális tévedésnek bizonyult. A 2011-es, Anyát a Marsra! (Mars needs Mom) című alkotása, totális bukás lett. Hiába az akkor legmodernebbnek számító technológia, a nézők nem értékelték az agyatlan történetet, és a néhol rémisztően ronda látványvilágot.

2: Félrelépősdi – 37,5 milliárd forint

Te se emlékszel erre a filmre ugye? A 2001-ben a mozikba kerülő Félrelépősdi (Town & Country) olyan, mint egy rémálom. Telepakolták sztárokkal (Warren Beatty, Diane Keaton, Goldie Hawn, Garry Shandling, Andie MacDowell, Jenna Elfman, Nastassja Kinski, Charlton Heston), akik miatt a forgatás majd két évig húzódott, és az egész projekt csak égette a pénzt. A hab a tortán, hogy a kritikusok utálták, és a közönség se volt rá kíváncsi. 105 millió dollár volt a költségvetése, és alig 10,4 milliót termelt vissza.

3: Pluto Nash kalandjai – 36,5 milliárd forint

Eddie Murphynek volt egy csomó rettenet sikeres filmje, és volt egy pár igen komoly buktája is. Főleg idősebb korában. A Pluto Nash kalandjai (The Adventures of Pluto Nash) című, 2002-es „alkotás” is ilyen. A lőtéri kutya se volt kíváncsi erre vígjátékba oltott sci-fire, ami ahogy kell el is hasalt a pénztáraknál. 92,6 millió dolláros veszteséget termelt.

4: Az ígéret – 31,4 milliárd forint

Vajon kinek jutott az a szuper ötlet az eszébe, hogy költsenek 90 millió dollárt, azaz 35,6 milliárd forintot az örmény népírtás bemutatására? Vajon mit gondoltak, hogy erre a témára özönleni fognak az emberek? Döbbenetes az emberi hülyeség! Az Oscar Isaac főszereplésével készült Az ígéret egyébként egyáltalán nem rossz film, de hát üzletileg egy katasztrófa volt, és ezt én is megmondtam volna előre a fotelből.

5: A kincses sziget kalózai – 29 milliárd forint

Az 1995-ös A kincses sziget kalózai össze tudta hozni azt a bravúrt, hogy a mögötte álló cég már a forgatás alatt csődbe ment. Látták, hogy akkora rakás guanót készülnek összelapátolni, ami a befektetőket arra késztette, hogy minél gyorsabban kivonják a pénzüket a vállalkozásból. Az tény, hogy jó szemük volt a dologhoz, hiszen a Cutthroat Island tényleg a brutálisan gyenge film. Hiába az akkor sztár státuszban lévő Geena Davis, ő sem tudta megmenteni ezt a szeméthalmot a pusztulástól.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét