Olyan befektetésnek tűnik ez, ami mindenkinek megérte…. Talán ilyesmire kéne költeni nálunk is.

Az egyre népesebbé váló Bostonban 1930-ban döntöttek úgy, hogy létre kell hozni egy magasított gyorsforgalmi utat, azzal a céllal, hogy az átmenő forgalom ne akadjon el a városi dugóban. Így született meg az Interstate 93 nevű út, amely később hatalmas, 2×3 sávos autópályává fejlődött. Igen, a város közepén.

Big Dig

Iszonyat zajos volt, büdös. Olyan mint egy tölcsér amely tele van lassan mozgó vagy megállt autókkal, és idegbeteg sofőrökkel. 1950-ben az I’93-on körülbelül 75 000 jármű közlekedett naponta, de az 1990-es évekre ez napi 190 000 járműre nőtt. 2010-re 16 órás forgalmi dugókat jósoltak

A város vezetése úgy döntött, hogy ezen változtatni kell. Kidolgoztak egy gigantikus tervet, amely azt a célt szolgálta, hogy az Interstate 93-at a föld alá vigyék, és ezzel párhuzamosan átalakítsák és racionalizálják a tömegközlekedést, hogy kevesebben akarjanak autóba ülni. Ez volt a Big Dig, azaz a Nagy Ásás névre hallgató projekt, ami igen látványos végeredménnyel járt, és aminek köszönhetően sokkal-sokkal jobb lett a városlakók élete.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét