Sorozat készül Stephen King tavaly ősszel megjelent, Holly című regényéből, amelyben egy, már jól ismert karakter is visszatér. 

Senki se gondolja, hogy a filmes szakma leállt volna a Stephen King-adaptációkkal, jelenleg is készülőben van jó pár, köztük A setét torony sorozat, ami az Amazonra érkezik, valamint a Chuck élete kisregényt feldolgozó horroralkotás, amelyben Tom Hiddleston és Mark Hamill játssza a főszerepet. Most pedig kiderült, hogy a Holly című, alig pár hónapja megjelent regényből is fejlesztés alatt áll egy tévésorozat.

Holly Gibney, a kisebbségi komplexussal küzdő magánnyomozó az író több történetében is feltűnik, először a Bill Hodge-trilógiában (Mr. Mercedes; Aki kapja, marja; Agykontroll), majd A kívülálló című krimiben és a Minél véresebb novellában is szerepelt. A Holly című regényben főszereplőként tért vissza King éles elméjű detektívje, a történet nyolc évvel a Mr. Mercedes eseményei után játszódik.

A regény fülszövege szerint Holly Gibney kollégájával, Pete Huntleyval a Becsületes Megtaláló Nyomozóirodát üzemelteti, a páros ügyei pedig nagyrészt kimerülnek az eltűnt kutyák, macskák és óvadékszökevények hajkurászásában. Egy alkalommal azonban egy komolyabb eset fut be hozzájuk: egy kétségbeesett édesanya kér tőlük segítséget lánya eltűnése miatt. Holly a kiégés határán áll, inkább szabadságra kellene mennie, ám mégis az eltűnt Bonnie Dahl nyomába ered, a nyomok pedig egy kedves, nyolcvanas házaspárhoz vezetnek: Rodney és Emily Harris mindketten egyetemi tanárok, könyvekkel telezsúfolt házuk alagsorában azonban olyan dolgok rejtőznek, amelyeknek Bonnie eltűnéséhez is köze lehet.

stephen king holly sorozat
Fotó: Európa Könyvkiadó

Hogy ki formálhatja meg King különc magánnyomozóját, egyelőre nem tudni, annyi biztos, hogy a Holly-széria alkotója az a Jack Bender lesz, aki a Mr. Mercedes sorozatot is jegyzi – nem mellesleg pedig a Trónok harcán is dolgozott.

A sorozat alapjául szolgáló regény április 4-én jelenik meg itthon az Európa Könyvkiadó jóvoltából.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét